Anmeldelse
Monsterklammeri af Kalle Güettler
- Log ind for at skrive kommentarer
Det er vigtigt for små børn at forstå og tale om følelser. Der er eminente spejlingsmuligheder i billedbøgerne om Lille Monster og Store Monster, der mærker de samme svære følelser, som børn kan opleve.
’Monsterklammeri’ er syvende bog i de tre nordiske forfatteres charmerende serie om det lille monster og vennen Store Monster. De to behårede monstre er et skønt og umage makkerpar, som i de foregående bøger gennemlever universelle og genkendelige følelser som det at være bange for mørket, at føle sig ensom og udenfor, når bedstevennen leger med en anden eller at være misundelig på alt det, andre kan. I ’Monsterklammeri’ bliver der sat ord og billeder på, hvordan dårlig samvittighed kan føles og hvordan man bliver gode venner igen efter et voldsomt skænderi.
Lille Monster og Store Monster er bedste venner, men i dag keder de sig. De begynder at skændes og kalde hinanden øgenavne, og Lille Monster bliver så vred, at han slår Store Monster, som løber grædende hjem. Lille Monster er efterfølgende ked af det og fyldt med dårlig samvittighed, og han får helt ondt i maven over at tænke på, om det er sket noget med Store Monster. Det er kun lige indtil næste dag, hvor Store Monster stolt viser et blåt øje frem, og de bliver gode venner igen.
Der er altid store følelser på spil mellem de to monstre, der er meget ekspressive og lette at aflæse. Handlingen fortælles i en enkel tekst med klare og markante illustrationer, der i farvevalg og udtryk spejler Lille Monsters følelser på fineste vis. Teksten er flere steder sat med varierende skriftstørrelse, og der bruges store, fede bogstaver, når noget skal fremhæves - dermed understreges de store følelsesudbrud også i valget af typografi.
Der kan tales om uenighed, vrede, dårlig samvittighed og tilgivelse. Bogen får også - uden brug af formaninger om, at Lille Monster skal sige undskyld - vist, hvordan to bedste venner kan glide ind i legen igen uden de store armbevægelser eller ord.
Billedbøgerne om Lille Monster og Store Monster kan lægge op til mange gode snakke og hjælpe børn fra 3-årsalderen til at forstå verden og deres følelser bedre. Brug dem flittigt både derhjemme og i daginstitutionerne.
Brugernes anmeldelser