Bog

Den dag Leopold blev - misundelig

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den dag Leopold blev - misundelig af Dina Gellert

24 sep.19
AfAnnie Christensen
Skribent

Hvordan føles det at være misundelig? Grisen Leopold er til fødselsdag hos Fedtegrisen, og der er særligt én gave, der gør Leopold så misundelig, at han kommer til at gøre noget meget dumt.

Leopold er helt vild med De Flyvende Supergrise, og derfor har han taget sin bedste Supergris trøje på i anledningen af Fedtegrisens fødselsdag. Alt går godt, indtil Fedtegrisen åbner en gave, hvori der ligger to billetter til en forestilling med ingen ringere end… De Flyvende Supergrise. Så mærker Leopold pludselig en mærkelig fornemmelse i kroppen. Han bliver så misundelig, at han ender med at ødelægge billetterne. Helt galt går det, da Fedtegrisen faktisk vælger at invitere Leopold med til forestillingen. Nu er gode råd dyre, for hvad med de ødelagte billetter?

Det er vigtigt for små børn at forstå og tale om følelser, og der er fine spejlingsmuligheder i grisen Leopold, for han mærker alle de samme følelser, som børn også oplever. 'Den dag Leopold blev misundelig' er sjette bog i rækken af billedbøger om Leopold, og hver bog tager en forskellig følelse op til behandling. I de andre bøger prøver Leopold at være henholdsvis bange, sur, ond, forelsket og jaloux. Det fine ved den måde, som bøgerne tematiserer følelserne på, er, at det helt konkret beskrives, hvordan følelsen kan opleves.

Bøgerne er skrevet i et lettilgængeligt sprog med enkle, farverige illustrationer, og både tekst og billeder er fyldt med humor. Eksempelvis leges der med sproget, når Leopold føler sig ”svineheldig”, når hans værelse ligner en ”svinesti”, eller når morens nye kæreste hedder Svein Pölse.

Det er oplagt at bruge bøgerne som udgangspunkt for samtaler om følelser til børn fra 3-års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Bolden
ISBN
978-87-7205-270-0
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser