Bog

Min store bog om følelser

Af (
2019
)

Anmeldelse

Min store bog om følelser af Stéphanie Couturier

07 jan.20

Kombineret billed- og lærebog om de mange følelser, der er på spil i mindre børns hverdag med konkrete råd til at tackle dem.

Historien følger Sofies uge i børnehaven og sætter fokus på de mest almindelige følelser, som et børnehavebarn vil opleve. Dertil kommer bogen med råd til, hvordan barnet kan lære at tackle de svære følelser. En praktisk bog om børns følelser, der primært appellerer til brug i børnehaven.

Bogen er en kombination af billedbog og lærebog. En slags selvhjælpsbog i børnehøjde. De følelser, Sofie gennemlever henover ugen, er vrede, tristhed, stolthed, generthed, frygt, jalousi og glæde, og de beskrives som en sammenhængende og udmærket historie. Samtidig henvender bogen sig direkte til læseren med opfordringer til fx at trøste eller rose Sofie undervejs i historien og tilføjer ”et lille råd” til, hvordan læseren selv kan lære at håndtere forskellige følelser.

Følelserne materialiserer sig undervejs i bogen som små væsener: Vreden er et rødt monster med horn, følelsen af jalousi tydeliggøres med et grønt monster og frygten er et lille bange spøgelse med store øjne. Bogen har desuden store flapper flere steder, som kan åbnes som et lille overraskende element

Bogens format er stort og illustrationerne er flotte og kulørte med masser at se på. Emnet er også interessant, men jeg sidder alligevel tilbage med lidt blandede følelser – for at blive lidt i terminologien - omkring det samlede indtryk af bogen og måden, den behandler emnet på. Historien er lige vel lang, og jeg er ikke begejstret for vekselvirkningen mellem historien om Sofie og de direkte henvendelser til læseren. Det er dog rigtig fint med de små råd nederst på siderne.

Bogen kan fint bruges i børnehavens ældre gruppe, hvis blot man lige forbereder sig på, hvordan bogen bedst formidles.

 

Bogdetaljer

Secondary title
en interaktiv bog fuld af overraskelser
Forlag
Bolden
Oversætter
Fanny Bruun
Graphic
Mauréen Poignonec
ISBN
9788772052786
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer