Bog

Vippen

Af (
2021
)

Anmeldelse

Vippen

25 jun.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

Rørende og vedkommende historie om børns følelser og om at mærke sine grænser.

Pigen Lillen drømmer om at springe fra tremeter vippen, men tør ikke. I fantasien kan hun sagtens, og pludselig kommer hun til at lyve overfor sin storebror om at have taget springet. 'Vippen' er en meget fin og rørende historie om at mærke efter og lære ens grænser at kende.

Da løgnen er sagt, føles det svært at hive i land igen, og om lørdagen skal Lillen, storebror og mor i svømmehallen. Lillen glæder sig slet ikke og frygter det øjeblik, hun for alvor skal vise, at hun tør springe ud. Udspringet bliver ikke en sjov oplevelse, for hun er bange og lander dybt nede under vandoverfladen. Weekenden efter skal hun igen i svømmehallen med veninden Sadia, som også gerne vil prøve vippen. Lillen kan se, at Sadia også er bange oppe på vippen og ender med at trøste hende med: ”Måske er det bare ikke det værd”.

'Vippen' har en enkel handling, men under overfladen rummer den nogle rørende og interessante nuancer omkring børns følelser. Historien kommer både omkring det at lyve og hvordan en løgn kan føles umulig at se sig ud af og samtidig, hvad der sker indeni en, når man overskrider sine grænser og gør noget, man ikke har lyst til.

Der findes mange fantastiske billedbøger om at være bange for noget og at finde modet til at tackle frygten. Denne virkelighedsnære og meget rørende historie er lidt anderledes, idet den mere fokuserer på, hvordan det fysisk mærkes i kroppen, når man er ængstelig og hvilke følelser, der kan trænge sig på. Det handler ikke altid om at overvinde det farlige, men lige så meget om at lære sig selv og sine grænser at kende.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Trine Bech
Faustnummer
39160099
ISBN
9788762737891
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser