Bog

Slottet

Af (
2019
)

Anmeldelse

Slottet af Emma Adbåge

07 jan.20

Skøn historie om alle de overvældende følelser, der kan opstå, når man skal til fødselsdag hos en ven.

'Slottet' handler om følelser som misundelse, fortrydelse og skuffelse, som kan opstå, når man er til fødselsdag hos en ven. Historien fortælles med få sætninger, og billederne taler deres eget tydelige sprog og inviterer til at snakke om, hvad der sker i de forskellige situationer. En fremragende historie i ord og billeder om en genkendelig problematik for mindre børn.

En dreng skal til fødselsdag hos vennen Frej. Ventetiden føles lang, og der er mange forberedelser, før han og mor kan komme afsted: De skal klæde om, skrive fødselsdagskort og pakke det røde slot pænt ind. Drengen har selv et grønt slot, men det er pludselig er grimt og kedeligt. Bare han kunne beholde det røde selv. Til fødselsdagen åbner Frej gaven og skriger, at han hellere ville have haft det røde. Løsningen på drengens misundelse kommer helt af sig selv uden de voksnes indblanding.

Historien opleves ubetinget fra barnets synsvinkel og sætter fokus på den svære følelse af at være misundelig. Jeg er stor fan af den svenske børnebogsforfatter Emma Adbåge, som forstår at sætte sig ind i små børns følelsesverden uden at skære problematikkerne ud i pap. Historien har et fint budskab om, at det er i orden at opleve de negative følelser og at børn ofte selv kan håndtere konflikterne uden de voksnes indblanding.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
978-87-406-5827-9
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer