Bog

At være til

Af (
2021
)

Anmeldelse

At være til af Kathrin Schärer

11 maj.21

Kathrin Schärers fine bog er fyldt med billeder af forskellige stemninger, der ledsaget af kropssprog kan vise følelser uden brug af ord.

Måske kan forældre have fornemmelsen af, at deres barns humør svinger frem og tilbage i pendulfart, mens børnene ikke selv kan sætte ord på, hvad der foregår indeni. Bogens titel refererer til alle de mange sindsstemninger, der hører sammen med at være til.

Bogen er meget velegnet til at tale ud fra, og den kan skabe grundlag for snakke om de forskellige stemninger, som man kan befinde sig i. Børnene kan kigge på billederne og se, hvordan det kan komme til udtryk, hvis man er bange, tilfreds, forbundet med en anden eller udenfor fællesskabet og måske den, der trænger til trøst. Billederne er ledsaget af et udsagn f.eks. "At være afsløret", og man kan tydeligt se reaktionen hos det lille egern, som har snuppet alle påskeæggene fra haren. Kropssproget hos dem begge viser følelserne uden brug af ord.

Forfatter og illustrator Kathrin Schärer overfører menneskelig adfærd til dyr, så man ikke kan undgå at få et smil på læben, når elefanten ubeslutsomt står ved isvognen og ikke kan vælge is med sit ene forben i munden, eller næsehornet giver den som ballerina i lyserødt strutskørt, bare fordi det tør være anderledes. Illustrationerne er skønne og udtryksfulde, og Schärers særlige collage-stil i naturfarver er vidunderlig. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Faustnummer
38831283
ISBN
9788740668964
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer