Bog

Hvorfor græder vi?

Af (
2021
)

Anmeldelse

Hvorfor græder vi?

15 jul.21

Poetisk og smukt illustreret billedbog reflekterer over, hvorfor vi mennesker græder.

”Hvorfor græder vi?” spørger en dreng sin mor. Svaret er ikke så enkelt, for mennesker græder af mange forskellige grunde. Billedsiden komplementerer historiens tematik om følelser særdeles flot og med en enkel handling, hvor omdrejningspunktet er samtalen mellem mor og barn, føles bogen netop som en åben invitation til selv at reflektere sammen, mens man læser historien. Henvender sig i mindre grad til børn, der gerne vil have en "rigtig" historie mens den i højere grad kan berige tænksomme børn med en filosofisk og poetisk læseoplevelse.  

En dreng spørger sin mor, hvorfor man græder. Hun fortæller om forskellige situationer, hvor tårerne kan begynde at løbe: af glæde, sorg, smerte og mange andre årsager. Man kan græde, når man ikke forstår verden, er ensom, støder mod en mur eller ikke kan finde de rigtige ord. Men man græder mest af alt, fordi man har lyst til at græde, og gråden hjælper en med at gro og udvikle sig.

Følelser kan være svære at sætte ord på, og her fremkalder billedsiden et poetisk og stemningsfyldt univers, som taler til hjertet og følelserne. På et billede flyder eller svæver en vred pige i en mørk regnsky, og på et andet billede forklares savn med to børn, som ikke kan nå hinanden på hver deres side af en kløft. Bagerst i bogen er der to sider med spændende fakta om tårer. En af flere interessante oplysninger er, at der findes tre typer tårer: basistårer, som holder øjnene fugtede, reflekstårer, som beskytter mod irritationer udefra og følelsestårer, som denne historie fint nuancerer.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Luna Svane Rodriguez
Faustnummer
39134306
ISBN
9788793752504
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer