Bog

Hvor finder man lykken?

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hvor finder man lykken? af Eva Eland

04 jul.20

En fin og tænksom lille fortælling for børnehavebarnet om, hvad lykke er.

Eva Eland har tidligere udgivet Hvad stiller man op med triste? om tristhed. Her følger pendanten i en fortælling om lykke. Følelsen af lykke kan være en svær størrelse at begribe og forstå, når man ikke er så stor endnu. Eva Eland giver i sin historie lykkefølelsen både krop og sjæl med et lille lyserødt væsen, som følges med et barn gennem historien.

Historien starter med spørgsmålet ”Leder du efter lykken?”, hvorefter historien dykker ned i forskellige situationer, hvor lykken er til stede eller udebliver. For lykken er en forunderlig størrelse og slet ikke ens for fra menneske til menneske. Nogle gange gemmer den sig, andre gange er den til stede, hvor end man går.

Historiens korte tekst og de rørende fine illustrationer går op i en højere enhed og behandler på nænsom vis, hvad lykke er for en flygtig størrelse, og hvad man kan gøre for at være glad. For at illustrere en følelse, er det selvsagt godt at vise modsætningen, og her fortæller historien også, hvordan det kan føles, når lykken ikke er til stede, og at man ikke skal lade sig slå ud af den grund.

En fint illustreret billedbog for de 3-5 årige, som kan være med til at åbne for snakken om uhåndgribelige følelser.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
ISBN
978-87-406-5726-5
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer