Bog

Sallys fars fede ferie

Af (
2018
)

Anmeldelse

Sallys fars fede ferie af Thomas Brunstrøm

06 sep.18
AfLine Hoffgaard
Skribent

Sally og hendes far er på solskinsferie med masser af pinligheder, sjov og løgnehistorier.

I den femte historie om Sally og hendes far tager familien på efterårsferie til ”All inclusive-land”. Det bliver en ferie med både sjove og pinlige optrin, når man har en far som Sallys. Sallys far-serien er blevet populære på grund af dens humor og originale ”greb” på far-datter-forholdet. Desværre lever den femte historie ikke helt op til forgængerne, hvad angår sprog, budskab og originalitet.

Far overrasker Sally og Eddie med en ferie sydpå, og det er lige hvad de trænger til midt i efterårsferiens regn og blæst. Ferien går til ”All inclusive-land”. Det land har Sally aldrig hørt om før, så far forklarer, at det er et varmt land, hvor solen altid skinner og man må drikke alle de sodavand, man vil, og hvor man får sine livretter serveret hver aften. Herefter går det slag i slag med alle de typiske ferieaktiviteter og Sallys far fører sig skråsikkert frem i vanlig stil, når han selvfølgelig ikke behøver at bruge solcreme og opfordrer til, at de bare skal spise løs i buffeten, for pomfritter og ketchup er jo også en slags grøntsager. Han formår også at sige noget mindre flatterende om en tyk dame, som uheldigvis taler dansk og underholder med historier fra barndommen, hvor der ikke fandtes flyvemaskiner, og far derfor måtte løbe hele vejen hjem fra Italien.

Desværre er min begejstring over den femte historie i serien afdæmpet. De første fire historier er brandgode: sjove, overraskende og med nogle fine budskaber. Men i 'Sallys fars fede ferie' er sproget mere omstændeligt og teksten længere. Handlingen mangler noget originalitet og et vedkommende budskab udover blot at underholde. Når det er sagt, så er målgruppen efterhånden blevet godt kendt med Sally og hendes far, så denne historie vil de også kaste sig over. Jeg synes, historien er for teksttung for de 4-5-årige, og  den egner sig bedre for de 6-7-årige fans.

Bogdetaljer

Graphic
Thorbjørn Christoffersen
ISBN
978-87-406-5166-9
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser