Bog

Dengang Sallys far var dreng

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dengang Sallys far var dreng af Thomas Brunstrøm

23 maj.19

Løgnehistorierne fra Sallys fars barndom er sjov godnatlæsning for både børn og voksne.

Kender du typen, der altid lige skal fortælle om ”dengang far var dreng og hvor hård en barndom, det var”? Sådan er Sallys far, og han har det med at overdrive helt vildt. Historien om Sally og hendes far er en sjov og skæv historie for børn omkring de 4-6 år, og jeg tør godt love, at voksne også vil få sig et godt grin.

Sallys far er altid god for en (løgne)historie eller to. Når Sally fx ikke kan lide aftensmaden, så fortæller far, at han fik bussemænd og grus til aftensmad som dreng. Og når Sally ønsker sig alt i legetøjskataloget til jul, så fortæller far, at han kun fik en halv appelsin og intet andet i julegave. Far fik også børstet tænder med en skovl, for der fandtes ikke tandbørster, og han måtte gå 14 km i dyb sne til skole hver dag.

Sally kan godt blive i tvivl om, hvor mange af fars historier, der er løgn, så en dag spørger hun farmor om fars barndom. Og selvfølgelig er far lidt for god til at overdrive. Så Sally siger, at far ikke må lyve, hvilket far lover at holde op med. De næste dage er ret kedelige, for far lyver ikke og siger ikke alle mulige sjove ting mere. Så Sally ender med at give far lov til at lyve lidt igen, og den er far selvfølgelig med på.

Jeg er stor fan af Sally og hendes far. Sallys far er sådan en type far, de fleste børn sikkert fantaserer om. Sjov og slet ikke som andre voksne. Historien fænger fra første side og fortælles med et glimt i øjet ledsaget af de tegneserielignende sjove illustrationer af et moderne børnefamiliemiljø. Dog kunne jeg godt ønske, at historien var skarpere med mindre tekst, og at Sallys lillebror Eddie, som mest virker som en statist, fik en tydeligere rolle og stemme i fortællingen. Det ødelægger dog ikke det samlede indtryk af en original og sjov godnathistorie, som bytter rundt på, hvem der er ”den voksne” og fornuftige, og hvem der er ”barnlig” og fuld af fantasi. Og hvem på 4-5-6 eller 38 år kan ikke lide en god løgnehistorie eller to? Det er befriende, at de voksne også kan vise nye sjove sider frem af sig selv.
 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
53811191
ISBN
9788740620931

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer