Bog

Alting begynder med A

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alting begynder med A af Betina Birkjær

01 sep.19
AfKatrine Colmorn

Alfabetets bogstaver præsenteres her på en sjov måde for børn fra 6 år. Bogstaverne får hver især liv og karakter og bliver brugt og leget med i så mange forskellige ord og kombinationer, at læseren kan blive helt forpustet.

Her har vi en moderne ABC for børn, der allerede har stiftet lidt bekendtskab med alfabetet. De enkelte bogstaver bliver tilført masser af personlighed af forfatter Betina Birkjær, der har et vidunderligt varieret ordforråd og en rigtig sjov tilgang til emnet. For eksempel laver de bøvsende brødre b og d ravage i ord og sætninger, fordi de tit forveksles; noget, børn i de små klasser hurtigt vil genkende.

I ’Alting begynder med A’ bliver denne klassiske udfordring serveret noget sjovere, end jeg husker det fra skoletiden. Og generte G bliver flov over at kunne bruges til at skrive ord som gylle, gødning og gedelort – forståeligt nok. Den mere sjældne Q vil gerne være kærester med Z, fordi der er så få ord, der begynder med lige præcis de to bogstaver, og der er således både små og store følelser, kærlighed og venskab i bogstavernes ret så vilde verden.

Stine Illums illustrationer smyger sig smukt og understøttende om teksten uden at dominere. Ordene og bogstaverne er helt klart det primære her, og læseren kan smage på bogstaverne i flere sammenhænge og mærke dem på tungen, der kan være på nippet til at snuble over de mange udfoldelsesmuligheder. Men det er bare bogstavsjov og ballade, og det er en fornøjelse at opleve.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
9788771515541
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser