Bog

Bogstavbanditten

Af (
2021
)

Anmeldelse

Bogstavbanditten

17 sep.21
AfKatrine Colmorn

Veludført og udfordrende bogstavleg i en skøn blanding af gas og læring. 

En snedig listetyv har hugget alle alfabetets bogstaver et efter et. Resultatet er en samling fabulerende vrøvlehistorier, hvor man virkelig skal holde tungen lige i munden for at være med. Historierne ledsages af flotte tegninger, der fantasifuldt illustrerer de nye ord, der er dukket frem efter tyveriet.

En ninjalignende bogstavbandit har været på rov i denne nye bog og har hugget alle alfabetets bogstaver. Tilbage står en række historier, hvor de amputerede ord giver teksten en ny og ofte overraskende mening. Det er en rigtig sjov bog, der udfordrer tungen for den, der læser højt og så sandelig også ører og hjerne for den, der lytter. Det er også en bog, der kræver god tid til at fokusere på både tekst og billeder, så man får det hele med. Tegningerne viser nemlig de overraskende og underholdende sprogbilleder, der som en sidegevinst dukker op ved bogstavstyveriet. For eksempel bliver hårbøjlerne til ”hårøjlerne”, et æble bliver til en ”ble”, skuespiller til ”skespiller” og en nybagt pizza til en ”nybagt pia”.

Bogens ret store format får tegningerne til at føles lidt luksusagtige at kigge på, for der er dejlig god plads, og de enkelte illustrationer får lov til at være store, uden at siderne bliver overfyldt. Det er virkelig værd at bruge lidt tid på billedet, efter man har læst teksten, for der er nærmest dømt omvendt rebus, og det er sjovt at gå på jagt efter sammenhængen mellem billede og ord.

Det er en anderledes måde at lære om bogstavernes lyde på, fordi der til en forandring er fokus på fraværet af en lyd, og hvad dette fravær gør ved bogstaverne og lydene, der står tilbage. Det er ikke en bog, man sluger på en gang, for så vil der nok være knuder på oplæserens tunge bagefter, men hvert bogstav har sin helt egen historie, som er fuldstændig uafhængig af de andre, så det er nemt at hoppe ind og ud af bogen eller læse et par bogstaver ad gangen. En flot billedbog fuld af sprudlende sproglig leg for de 5 til 8-årige.

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Faustnummer
39537478
ISBN
9788779169517
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser