Bog

Jeanette Varberg fortæller om bersærkergang, plyndringer og danegæld

Af (
2022
)

Anmeldelse

Gå bersærk i drabelige historiske fakta om vikingerne med Jeanette Varberg ved roret.

21 nov.22

Gå bersærk i drabelige historiske fakta om vikingerne med Jeanette Varberg ved roret.

Hele Danmarks populære historieformidler og arkæolog lægger fra land og tager med vikingerne på plyndingstogter, opdagelsesrejser og handelsture i store dele af verden. En spændende og drabeligt underholdende fagbog om vikingetiden for børn fra 10 års-alderen.

Vikingetiden bliver ved med at fascinere! Set fra et historisk perspektiv, så varede vikingetiden ikke særlig længe (år 793-1066) men det samtidig en af de mest dramatiske perioder i Danmarkshistorien med stor betydning for eftertiden. Vikingernes evner til at bygge skibe har haft stor betydning for historiens gang og de var noget helt særligt, for de kunne sejle hurtigt, langt og på åbent hav. Vikingerne kunne derfor rejse ud i verden for at handle, plyndre og opdage nye verdener. Nogle vikinger blev, foruden at hærge og handle, også lejesoldater og kidnappere.

Erik den Røde, godt nok nordmand, indtog Island, blev forvist og sejlede videre til Grønland. Jeanette Varberg (og mange før hende) afkræfter også, at Columbus var den første, der sejlede til Amerika, for vikingerne kom ham i forkøbet hele 500 år tidligere med Leif den Lykkelige i spidsen. Det skal ikke kun handle om mændene, så Varberg har også indflettet et afsnit om kvinderne i vikingetiden, både almindelige kvinders rolle og hverdag, vølvernes magt og Gudrid Thorbjørnsdatter, som krydsede Atlanterhavet otte gange.

Historieformidling kan være tungt stof for børn. For at få det hele til at glide lettere har bogen korte kapitler med tegneserielignende illustrationer af Bjørn Nørbo Andersen, og det hele formidles i en uformel tone af Thomas Brunstrøm.

Bogen er den fjerde i serien Er du rigtig klog?. I de tre tidligere bøger fortæller biolog Eske Willerslev om evolution, astrofysiker Anja C. Andersen om rummet og psykolog Svend Brinckmann om filosofiens historie.

Bogdetaljer

Secondary title
: en bog om vikingetiden for børn
Forlag
Carlsen
Faustnummer
134602902
ISBN
9788727010052
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer