Bog

Sallys far er langt ude i skoven

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sallys far er langt ude i skoven af Thomas Brunstrøm

18 okt.19

Tag med Sally og hendes far på telttur langt ude i skoven, hvor ingenting går som planlagt, selvom far - som altid – er yderst dedikeret og har de bedste intentioner.

Sallys far synes, at Sally og hendes lillebror Eddie bruger alt for meget tid på at glo ned i deres iPads. De burde komme ud i den friske luft i stedet, for dengang han var barn, var børn ude og lege hver eneste dag, uanset om det blæste, regnede, sneede, eller der faldt sten ned fra himlen. Derfor beslutter han, at de skal prøve at overnatte i skoven, og Sallys gode ven Svend skal også med. Sådan en rigtig lejrtur med telt, natløb, bål og mad, de selv har fanget.

Næste dag kører de afsted med Sallys far i fuld udelivsrustning, og heldigvis har han fuldstændigt styr på det med at overleve i naturen, eller har han? I hvert fald har han mange gode intentioner om at indvie børnene i det autentiske vildmarksliv, men der går naturligvis ikke længe, før de første problemer viser sig. F.eks. er det umådeligt svært at tænde bål ved hjælp af solens stråler og et forstørrelsesglas, når solen allerede er gået ned, fordi far nægtede at bruge brugsanvisningen til at sætte teltet op med. I det hele taget lykkes Sallys far ikke med ret meget på turen. Heldigvis ved Sally godt, hvordan far skal håndteres, og igen er det børnene, der er de fornuftige og klarer mange af de praktiske ting.

Mange forældre kan sikkert genkende sig selv i den nostalgiske erindring om barndommens frie leg og ønsket om mindre skærmtid til børnene. Bøgerne om Sallys far giver på deres helt egne præmisser et humoristisk kig ind i den moderne børnefamilies hverdag og udfordringer, og Sallys far har med sin legesyge og politisk ukorrekte tilgang til både børneopdragelse og sin egen farrolle skabt en fanskare af begejstrede læsere. ’Sallys far er langt ude i skoven’ er sjette del af den populære billedbogsserie, hvor Thomas Brunstrøm trækker på egne erfaringer i beskrivelsen af relationen mellem Sally og hendes far, for han er faktisk far til en Sally (og en Eddie) i virkeligheden.

Billedsiden er skabt af animator og instruktør Thorbjørn Christoffersen, som bl.a. står bag filmen 'Terkel i knibe'. Illustrationerne er sprudlende, stemningsfulde og sjove, og de formår både at ramme tonen i historien samt at videreudvikle på den. Læg f.eks. mærke til, at lillebror Eddie, der altid er i baggrunden og i gang med noget ballade, får skabt sin helt egen fortælling med sjove indfald undervejs i illustrationerne.

Bøgerne om Sallys far rammer noget både børn og voksne kan se sig selv i. Sallys far er genial og et sikkert oplæsningshit for de 4-8 årige.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Graphic
Thorbjørn Christoffersen
ISBN
978-87-11-91249-2
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer