Bog

Sallys far bander (- ad helvede til)

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sallys far bander (… ad helvede til) af Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

12 maj.19

Sallys far bander rigtig meget, og Sally øjner en chance for at tjene penge til en tivolitur i endnu en herlig og politisk ukorrekt historie i børnehøjde.

Denne gang handler historien om fars banderi og om, hvordan Sally får en god ide til at tjene penge til en tivolitur ved at lave en bandekasse derhjemme. Med Sallys far-bøgerne er der garanti for smil og latter under læsningen – både for børn og voksne.

Sally vil rigtig gerne i tivoli med far og lillebror Eddie. Men det koster alt for mange penge, mener far, og de må spare sammen. Sally og Eddie kunne fx få sig et job, siger far, men det mener Sally er fjollet, for hun går jo kun i 1. klasse og Eddie i børnehave. Men så begynder far på endnu en af sine fantasifulde løgnehistorier om dengang, han var dreng, hvor han allerede som baby havde job som avisbud i al slags vejr.

Sally får i stedet den geniale ide, at de skal have en bandekasse for at tjene penge til tivolituren. Den første dag går det rigtig hurtigt med at få penge i kassen, for far bander (ad helvede til). Men dagen efter sker der noget mærkeligt: far er holdt op med at bande, og da ugen er omme, har de slet ikke nok penge til tivoli. Far er også skuffet, for han havde glædet sig til at prøve den nye rutsjebane, der giver kvalme. Men så begynder far pludselig at bande helt vildt i 20 minutter, og bandekassen bliver hurtigt fyldt. Til sidst mangler de kun 20 kroner, men far er løbet tør for bandeord. Sally har heldigvis en 20’er i lommen, og så er det hendes tur til at bande. Næste dag går turen selvfølgelig i tivoli.

Der findes indtil videre fem bøger om Sallys far, som kan læses uafhængigt af hinanden. Hovedrollerne indtages af Sally og hendes far, mens lillebror Eddie altid er med i baggrunden og i gang med noget ballade. Der er også en mor, men hun er aldrig tydelig i historierne, da bøgerne fokuserer på relationen mellem far og datter. Med sin ofte fantasifulde og lettere ukorrekte tilgang til børneopdragelse, er Sallys far et forfriskende pust og må være de fleste børns drøm af en far. Han opfører sig det meste af tiden som et barn, og Sally må være den fornuftige. Men selvfølgelig kan den voksne læser godt gennemskue, at Sallys far tænker mere over tingene, end han umiddelbart virker til. Sallys far er i bund og grund bare en rigtig sjov og kærlig far.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711914861
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer