Forfatter

Peter Seeberg

Artikel

Betydning i det betydningsløse: Om Peter Seebergs fortsatte aktualitet

Til trods for at være en af det 20. århundredes mest anerkendte danske forfattere venter Seeberg dog fortsat på at få et folkeligt gennembrud. Han anses for at være svær, og nogle læsere kan opleve at gå i stå i hans tekster, der ofte omhandler det anonyme, uglamourøse hverdagsliv, som de fleste af os fører, og konfronterer os med absurde og ikke altid lige yndefulde sider af os selv.
Læs mere

Artikel

80’ernes litteratur

Overgangen fra 70'ernes litteratur til den fremstormende 80'er generation er en af de mere dramatiske i dansk litteraturhistorie. Læs mere om generationsskiftet og kendetegnene for den nye generation.
Læs mere

Dansk litteratur fra 1970-1979

Tema

Stærke stemmer fra 70'erne

Rødstrømpebevægelsen fyldte 50 år i 2020. Rødstrømperne satte fodaftryk i litteraturen med temaer om køn, moderskab og nye familieformer. Temaer, som går igen i de senere års litteratur.
Læs mere

Dansk litteratur fra 1950-1959

Artikel

Dansk litteratur i 1950'erne

Med dønningerne fra krigen i baghovedet skulle 50erne vise sig at blive en af de mest centrale perioder i moderne dansk prosalitteratur. Over alt skete der alvorlige forandringer, og flere af de forfattere som debuterede har i dag opnået klassikerstatus, ligesom de har haft stor indflydelse på den litteratur, der senere er blevet skrevet.

Læs mere