Bog
Anarkotika
Af
(
1975
)
Peter Laugesen skriver i traditionen efter 50’ernes amerikanske beat-digtere - hurtig, direkte og spontan. 'Anarkotika' er hans 12. digtsamling siden debuten i 1967.
Originaludgave: 1975
Peter Laugesen skriver i traditionen efter 50’ernes amerikanske beat-digtere - hurtig, direkte og spontan. 'Anarkotika' er hans 12. digtsamling siden debuten i 1967.
Originaludgave: 1975
Bogdetaljer
Forlag
Arkiv for Ny Litteratur og Arena
Faustnummer
00897523
ISBN
9788774054801
Antal sider
142
Andre bøger af Peter Laugesen
Det ligger på mit hjerte
Det er ikke ukunstlet, men det er uden krummelurer, det er hverdagssprog, det er jazz og det er højmodernisme.
Læs mere
Vadehave
Vadehavet kan tydeligt fornemmes i Laugesens værk; det store udsyn, den høje himmel og rummeligheden. Nye digtlæsere kan begynde her.
Læs mere
Traballante e postverbale
I sine romerske digte går Peter Laugesen i dialog med fortiden og traditionen. Bag det hele er verden stadig ny og uforudsigelig.
Læs mere
Aftenblade
Livets og naturens aftenblade trækker melankolske spor gennem Laugesens digte, men lige så meget en usvækket tro på poesiens evne til at skabe betydning og skærpet opmærksomhed.
Læs mere
Brev til en maler
Formen er spontan, men rytmen bærer alligevel den ærlige ordmusik i Peter Laugesens seneste digtsamling.
Læs mere
Der er ingen til stede kun ordene i flok som dyr på vej
Laugesens digte er del af en fortløbende proces og en rastløs og kværnende skriven, der generøst inviterer læseren inden for.
Læs mere
Buddha med hund
Få et indblik i det særlige spil, der opstår mellem de to lyrikere Peter Laugesen og Sternberg. De er blevet udfordret til at skabe i fællesskab - følg med i det litterære…
Læs mere
Analyser fra 1970'erne
Svantes viser
Svantes viser er en lille roman, der på én og samme gang gengiver de folkekære viser og samtidig fortæller om Benny Andersens venskab med den opdigtede viseskriver Svante.
Læs mere
Tryghedsnarkomaner & Hold kæft og vær smuk
Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.
Læs mere
Kærestesorg
Digte om forelskelse og kærlighed, set under alle mulige forskellige synsvinkler
Læs mere
Bevisets stilling
En taxachauffør i en dansk provinsby anklages for mord, og skønt politiet frafalder anklagen, bliver hans tilværelse ødelagt
Læs mere
Eline Bessers læretid
Roman fra århundredskiftet om en tjenestepiges bevidstgørelse om sin køns- og klasseundertrykkelse
Læs mere
Creme fraiche
Suzanne Brøgger giver ordet til et aktivt handlende, skabende, selviscenesættende, kropsbevidst og kvindeligt subjekt i sin selvbiografiske føljeton.
Originaludgave: 1978
Læs mere
Salthandlerskens hus
Originaludgave: 1972
Beretning om Cecil Bødkers tre måneders ophold i en etiopisk bjerglandsby hos en enke med ni børn og om to af salthandlerskens døtres senere optagelse i Cecil…
Læs mere
En fridag til fru Larsen
En specialiseret beskrivelse af, hvordan almindelige menneskers liv og psyke påvirkes af de sociale vilkår og omgivelser.
Læs mere
Vilhelms værelse
Indædt had og lidenskabelig kærlighed går hånd i hånd. Evigt unge Tove Ditlevsen skriver i 1975 om kærlighedens kvaler i sin sidste roman, den hudløse ’Vilhelms værelse’.
Læs mere
Hvad tænkte egentlig Arendse?
Om Ursulas daglige trummerum med to små børn i et ungt ægteskab i en forstads-soveby
Læs mere
Victoria og verdensrevolutionen
Roman om revolutionen i et fiktivt sydamerikansk land. Hovedpersonen Victoria følges fra de revolutionære gruppers start over magtovertagelsen til opbygningen af de nye samfund.
Læs mere
Visse hensyn
Christian Kampmanns 4-binds-beretning om denne københavnske overklassefamilies storhed og fald har alt det, der skal til for at skabe en bestseller.
Læs mere
Anarkotika
Peter Laugesen skriver i traditionen efter 50’ernes amerikanske beat-digtere - hurtig, direkte og spontan. 'Anarkotika' er hans 12. digtsamling siden debuten i…
Læs mere
Tilbage til Anholt
Jonas rejser til Anholt for at opklare sin bedstefars død i 1903, men søger samtidig at finde tilbage til det oprindelige i sig selv
Læs mere
Tugt og utugt i mellemtiden
I murstensromanen 'Tugt og utugt i mellemtiden' kulminerer Svend Åge Madsens erfaringer og tendenser, som kendetegner udviklingen i Madsens…
Læs mere
Kritik af tavsheden
Kritik af tavsheden udgivet 1974 er en af de vigtigste politiske digtsamlinger fra 70’erne og fasttømrer Malinowski som en digter med en skarp sans for sprog og…
Læs mere
Fodboldenglen
Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes…
Læs mere
Argumenter for benådning
Peter Seeberg mestrede om nogen at skrive både med humor, alvor og overbærenhed om det alment menneskelige. Det er stor fortællekunst i et tidløst univers.
Originaludgave: 1976
Læs mere
Medløberen
Den 40-årige skilsmisseadvokat og fodboldentusiast, Holger Mikkelsen fortæller sin spændende livshistorie til veninden Bente, hvorved han belyser væsentlige sider af sport,…
Læs mere
Livets hastighed
I 'Livets hastighed' demonstrerer 20-årige Strunge en sproglig virtuositet og iscenesætter sig selv som et nyt navn på den danske litterære scene.
Originaludgave: 1978
Læs mere
Baby
Thorups romandebut er karakteristisk både for forfatterskabet og for udviklingen af romanprosaen i kølvandet på de forgående årtiers modernistiske romaner.
Originaludgave:…
Læs mere
Vinterbørn
Dea Trier Mørchs roman 'Vinterbørn' tegner et realistisk og stærkt samfundbillede af 1970’erne set fra vidt forskellige kvinders synsvinkler.
Originaludgave: 1976
Læs mere
Vangede billeder
En introduktion til Dan Turèlls forfatterskab kan begynde her, hvor læseren møder det miljø, forfatteren voksede op i og senere ud af.
Oprindelig udgivet: 1975
Læs mere
Arbejdssky
Arbejdssky er ikke til at komme udenom, dels som et hovedværk i 70’ernes litterære samfundskritik, dels som en mursten i et forfatterskab, der tæller både romaner og tv-…
Læs mere
Brugernes anmeldelser