Bog

Løgnen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Løgnen af C.L. Taylor

03 jun.16
AfHelle Post
Skribent

Hvad sker der, når fire veninder tager på ferie i Nepal og kun to kommer hjem igen? Domestic-Noir thriller der giver kuldegysninger og gåsehud.

Jane Hughes lever et stille liv i en lille landsby. Hun dater en sød mand, som hun gerne vil lære bedre at kende, og hun har ønskejobbet som ansvarlig for hundene på et dyreinternat. Jobbet giver masser af erfaring med dyr, og hun har i vid udstrækning frie hænder til jobbet, da lederen stoler på hende. Alt er altså fryd og gammen – lige indtil hun modtager et brev, hvor der står ”Jeg ved, at dit rigtige navn ikke er Jane Hughes”. Mystiske ting begynder at ske. Fik hun låst hoveddøren? Hvem er den nysgerrige praktikant på dyreinternatet? Hvorfor er der så mange, der begynder at stille spørgsmål til hendes fortid? Og hvorfor blev hun kørt ned? Spørgsmålene står i kø. Måske findes svarene i Janes fortid. Efter en skæbnesvanger ferie for fem år siden har Jane været nødt til at starte på ny – et nyt sted og med et nyt navn.

Bogen er bygget op, så man sideløbende med Janes hverdag i nutiden hører om hendes rejse til Nepal for fem år siden. Dengang hed hun Emma, og hun fulgtes med tre veninder på en rejse, der skulle give ro i sjælen, men som endte med, at kun to vendte tilbage til England. Denne vekslen mellem fortid og nutid giver et spændende forløb, hvor man hele tiden ønsker at vide mere. Nysgerrigheden bliver vakt, og man bliver nærmest suget ind i handlingen. Når Jane er alene hjemme, beskrives hendes angst så rammende, at man sidder med kuldegysningerne rullende ned ad ryggen i konstant tvivl om, hvorvidt det blot er noget, hun selv opdigter. Spændingen holder hele vejen, og er man til psykologiske thrillere, hvor fortiden haler ind på hovedpersonen, så er denne bog værd at læse.  

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Marielle Nielsen Hansen
Faustnummer
52347726
ISBN
9788776775384
Antal sider
371

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser