Bog

Min mands elskerinde

Af (
2019
)

Anmeldelse

Min mands elskerinde af Sara Linderoth Bouchet

19 aug.19

Fængslende spændingsroman om dystre hemmeligheder og erindringer er mystisk, medrivende og helt ude i hampen.

Susanne er netop ankommet til drømmehuset i Frankrig og venter på, at hendes mand gennem 30 år også når frem, da politiet kommer og orienterer hende om, at hendes mand er død på færgen mellem Sjælland og Jylland. I første omgang nægter Susanne at tro, at det virkelig kan være hendes mand Karl, for han havde ingen ærinder på Sjælland, tværtimod skulle han ganske snart dukke op i deres nye hjem i Frankrig.

Da det viser sig, at det er Karl, der er død, starter Susanne jagten på den kvinde, Karl tydeligvis – i Susannes verden – må have haft et forhold til. Mange bliver mistænkt, og Susannes opførsel udvikler sig drastisk for til sidst at være så forfærdelig, at ingen kan holde hende ud. Da sandheden endelig går op for hende, viser det sig, at hun i virkeligheden kender til den, men bare har fortrængt den.

Dette er nok den mærkeligste bog jeg har læst i flere år. Meget fængslende og så alligevel helt ude i hampen. Hovedpersonen er utrolig usympatisk i sin søgen efter svar, det nærmer sig ganske enkelt en besættelse. Ikke at jeg ikke forstår hendes behov for at vide, hvad der er sket, men hendes tilgang til det er meget uhyggelig. Hun skubber alle fra sig, ikke mindst sin datter, der i øvrigt er lige så usympatisk som hende selv. Hendes bevæggrunde er forståelige, men det gør hende ikke lettere at holde af.

Til trods for de uelskelige hovedpersoner er det en yderst spændende og medrivende historie med et underliggende mørke, der hele tiden lurer i baggrunden. Der er flere overraskelser undervejs, og særligt slutningen kom bag på mig. Spændingen holder hele vejen, og Susannes jagt holder læseren fanget, så siderne nærmest vender sig selv. Romanen er svær at bide over, og jeg måtte hele tiden lige læse et kapitel mere.

Jeg kan anbefale bogen til læsere af psykologiske thrillere og Domestic noir genren og til andre, der bare elsker en god og spændende historie.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
46790448
ISBN
9788740050790
Antal sider
397

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer