Bog

Frygten

Af (
2019
)

Anmeldelse

Frygten af C. L. Taylor

25 aug.19

Intens thriller er ikke forfatterens bedste, men underholdningen er i top.

Lou er 32 år gammel og blev for 18 år siden groomet af en voksen mand og endte med at stikke af til Frankrig sammen med ham. Det gik dog ikke, som hun forventede, og hun er stadig meget præget af oplevelsen. Hun kan ikke være i et fast forhold, så snart nogen kommer for tæt på, lukker hun fuldstændig af. Senest var det Ben, det gik ud over, men hun savner ham og beslutter sig for at konfrontere fortidens dæmon – Mike Hughes. Hun rejser tilbage til sin barndomsby og opdager hurtigt, at Mike er i fuld gang med en ny helt ung pige. Lou prøver at gøre opmærksom på problemet, men der er ikke rigtig hjælp at hente hverken hos pigens forældre eller politiet. Derfor vælger hun selv at gøre noget.

Historien er spændende med et tvist, men en del af de ting, der foregår, er meget urealistiske og vildt overdrevne, og det er ærgerligt, da det meste af det sagtens kunne have været undværet eller have foregået på en mere realistisk måde. Handlingen er både spændende og fængslende, og omdrejningspunktet i historien er altid aktuelt. Der er ingen tvivl om, at hovedpersonens hensigt er både ædel og modig, men alligevel virker hun ikke helt afklaret, da hun går i gang med sit projekt.

Jeg blev hurtigt fanget ind af den dystre stemning og fulgte Lous kamp med hjertet oppe i halsen. De tilbageblik, der jævnligt kommer, er med til at fortætte stemningen, og det fungerer fremragende og hjælper med at holde fokus på Mike og hans ugerninger. Jeg kunne ellers ind imellem godt komme i tvivl om, hvem der egentlig var god, og hvem der var ond. Måske fordi det i virkeligheden ikke er skarpt adskilt i denne thriller, nogen er begge dele, hvilket jo er meget realistisk. Jeg havde det svært med, at alle tilsyneladende meget nemt lader sig narre og dermed sætter både sig selv og andre i livsfare. Alle lyver overfor alle, og alligevel er de naive og godtroende, og det hænger ikke rigtig sammen.

Jeg synes ikke, dette er forfatterens bedste bog, men når det er sagt, var jeg godt underholdt, og slutningen overraskede en del. Er man til psykologiske thrillere er det bare med at komme i gang med både denne og forfatterens øvrige udgivelser – ’Løgnen’, ’Flugten’ og ’Savnet’. Ingen af bøgerne hænger sammen, så der er frit valg. På trods af irritationsmomenter er man godt underholdt og bøgerne er hurtigt læst.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Marielle Nielsen
ISBN
9788742601532

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer