Bog

Aldrig uden dig

Af (
2015
)

Anmeldelse

Aldrig uden dig af Harriet Lane

29 feb.16

Er du vild med domestic noir genren, byder denne psykologiske thriller på spænding og skjulte motiver, som ikke ligger så langt fra virkeligheden endda.

På vej hjem passerer Frances en mørk aften en bil, der er kørt galt og ligger med bunden i vejret. Da hun når hen til bilen, finder hun en kvinde, der er hårdt kvæstet. Frances bliver hos kvinden, til ambulancen kommer, og bagefter vender hun tilbage til sit normale liv uden at tænke mere over sagen. Nogen tid senere bliver hun kontaktet af politiet, som fortæller, at kvinden døde på vej til sygehuset, og at de efterladte ønsker at møde den kvinde, der tilbragte de sidste minutter sammen med deres hustru og mor.

I første omgang afviser Frances at mødes med familien, men efter at hun finder ud af, at det ikke er hvilken som helst familie, det drejer sig om, tager hun alligevel imod invitationen til at mødes. Den afdøde kvindes mand er nemlig en berømt forfatter og en del af familien Kyte, der har et godt renommé og gode kontakter i de finere kredse.

Frances sidder på en ubetydelig post i litteraturredaktionen på en avis og lever ellers et trivielt liv uden de store muligheder for at kunne ændre på sin situation. Da hendes omgangskreds og kolleger hører, at hun omgås med familien Kyte, oplever hun, at folk begynder at se hende i et andet lys og behandle hende mere respektfuldt. Hun er pludselig ”nogen” i andres øjne. Mødet med familien kan blive hendes adgangskort til en anden og mere glamourøs verden, hvis hun spiller sine kort rigtigt. Derfor påtager hun sig rollen som beskeden sjælesørger for familien og indleder et venindelignende forhold til datteren Polly, alt imens hun som en anden Tom Ripley med kalkulerende kølighed har sin egen skjulte dagsorden.

Det er engelske Harriet Lanes debutroman, og bogen indføjer sig i rækken af bøger indenfor domestic noir, en populær subgenre indenfor spændingsbøger. Når det er sagt, så bør læseren ikke forvente spænding med spænding på og et markant krimiplot. Lane skriver fængende, og romanen byder på god underholdning, hvor spændingen skal findes i de ubekendte omstændigheder omkring bilulykken, og at man ikke kan gætte Frances motiver. Frances som hovedperson er ikke direkte psykopat, men hun har bestemt nogle mindre flatterende sider, der ligger meget tæt på virkeligheden, og gør romanen ganske troværdig og dermed måske endnu mere skræmmende. Nyd romanen for Lanes blik for det psykologiske spil.  

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Vibeke Houstrup
Faustnummer
51532481
ISBN
9788712050681
Antal sider
275

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer