Bog

Savnet

Af (
2017
)

Anmeldelse

Savnet af C.L. Taylor

01 jun.17

Claire oplever det værste, en mor kan komme ud for, da hendes 15-årige søn forsvinder i C.L Taylors gennemførte thriller.

Billy forsvinder efter et skænderi, og hans mor Claire bliver ved med at tro på, at han bare er stukket af. Et halvt år senere er det svært at bevare optimisten, da han ikke er fundet, og det er da også kun Claire, der holder fast i troen på, at han stadig er i live. Claire synes, der er flere i omgangskredsen, der opfører sig underligt og mistænksomt, men om det er hendes psyke, der spiller hende et puds, eller om der er noget om det, kan hun ikke finde ud af. Hendes anstrengelser for at finde ud af, hvad der egentligt skete med Billy, tager overhånd, og det kan mærkes, psykisk og i hendes kontakt med andre mennesker.

Plottet er virkelig godt skruet sammen, og jeg skiftevis troede og ikke troede på, at Billy var i live. Det er en gennemført historie, kun i korte glimt havde jeg gættet den rigtige slutning. Til gengæld forestillede jeg mig mange mistænkte og mulige scenarier undervejs. Slutningen overraskede mig meget, selvom jeg faktisk en kort overgang havde tænkt tanken. Sproget er flydende og ukompliceret, så bogen er hurtigt læst, selvom den er lang. Siderne vender sig selv, og spændingen holdes konstant ved lige, så man hele tiden lige er nødt til at læse et kapitel mere.

’Savnet’ er ikke en krimi i almindelige forstand. Man følger en mors desperate kamp for at finde ud af, hvad der er sket med hendes søn. Politiet er involveret, men kun for at opdatere forældrene, hvis der kommer noget nyt frem, der måske kan have noget med Billys forsvinden at gøre. Ej heller ved man, om der overhovedet er blevet begået en forbrydelse. Historien fænger, særligt når man selv er forælder. Det er umuligt ikke at sætte sig i Clairs sted, fordi man godt ved, at man også selv ville gøre alt for at finde sit forsvundne barn.

 

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Marielle Nielsen Hansen
Faustnummer
53072836
ISBN
9788771075069
Antal sider
320

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer