Bog

Terapeuten

Af (
2020
)

Anmeldelse

Terapeuten af Helene Flood

25 maj.20

Forfatteren er terapeut, og det er tydeligt i denne psykologiske krimi. Norske Floods helt igennem vandtætte plot er virkelig godt fundet på. 

Efter en noget stille start, kommer der efterhånden gang i både handling og spænding i 'Terapeuten', som mod slutningen er ganske svær at lægge fra sig.

Saras mand forsvinder i forbindelse med en fjeldtur med et par kammerater, han dukker simpelthen ikke op ved hytten. For at finde en forklaring på, hvor Sigurd kan være, tænker Sara tilbage på deres liv. Hun kommer frem til, at selvom alt ikke kun er lutter lagkage, kan hun ikke tro, at han er stukket af for ikke at blive fundet. Hun er ikke så god til at tale med politiet og stiller af og til sig selv i ugunstige situationer, der kunne gøre hende til mistænkt, men det er bare sådan hun er eller?

Handlingen er personbåret og fokuserer meget på Sara. Alle andre er bipersoner, og de fleste lærer vi udelukkende at kende gennem Sara, både Sigurd, Saras klienter og hendes far, hvilket selvfølgelig farver det kendskab, vi får til dem. Desværre er jeg ikke særlig vild med Sara, hun er meget vag og falder hurtigt ind i offerrollen, hvilket jeg langt hen ad vejen finder vældig irriterende. Man har svært ved at tro på hendes opfattelse af tingene, og jeg manglede i den grad handlekraft fra hendes side. Det bliver heldigvis bedre hen mod slutningen, hvor hun endelig træder i karakter.

Handlingen er lidt langtrukken i første halvdel af bogen, men så foregår der en masse mellem linjerne og i hovederne på personerne i stedet, så det er egentlig ret spændende alligevel. Her, ligesom i beskrivelserne af både møder med klienter og med klienternes tilstand, er det meget tydeligt, at forfatteren selv er psykolog.

Slutningen er på samme tid vildt overraskende og alligevel helt logisk. Jeg vil anbefale bogen til de læsere, der er vilde med det psykologiske spil i krimier og til dem, der ikke ønsker alt for voldelige og blodige krimier. Selv vil jeg gerne læse mere af forfatteren, om end jeg kunne tænke mig lidt mere aktion fra begyndelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Oversætter
Agnete Friis
Faustnummer
48148018
ISBN
9788793825383
Antal sider
375

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer