Bog

Bag facaden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bag facaden af Alafair Burke

12 nov.19

Spændende Domestic noir-thriller sætter fokus på mænds udenomsægteskabelige eskapader med fokus på den bedragede hustru.

Angela er gift med den stenrige økonomiprofessor Jason Powell. Da en kvinde anklager Jason for seksuelle tilnærmelser, kommer der hurtigt andre og værre beskyldninger frem. Romanen følger Angela og hendes søn Spencer i deres forsøg på at fastholde deres hidtidige gøren og laden i en ubehagelig og foranderlig tid.

Angela har rygsækken fuld af hemmeligheder fra tiden før hendes møde med Jason, og det påvirker hende voldsomt. Derfor nyder hun den stabilitet og tryghed, som Jason og hans penge har kunnet tilbyde hende, også selvom det har sin pris. Da Jason anklages for voldtægt, begynder både Angela og Spencer for alvor at blive påvirket af situationen, og der må gribes til handling, hvis de skal komme igennem retssager og sladder i medierne som en samlet familie.

Historien er spændende og velfortalt og godt i tråd med tidens mange afsløringer af rige mænd og deres utroskab. Plottet er gennemtænkt og velfungerende, og som altid i Domestic Noir-genren er persongalleriet smalt, men til gengæld lærer vi de få fremtrædende personer rigtig godt at kende. Jeg blev flere gange overrasket over drejninger, som jeg slet ikke havde set komme, og det gjorde bogen svær at lægge fra sig.

Handlingen krydres af hentydninger til Angelas ukendte fortid. Man bliver hurtigt klar over, at der er sket noget voldsomt og skelsættende i hendes liv, der gør, at tryghed og anonymitet er vigtigt for hende. Hun værner om privatlivet, og det bliver unægtelig vanskeliggjort af Jasons eskapader. Alligevel kæmper hun ved hans side og forsvarer ham langt hen ad vejen.

'Bag facaden' er en historie om familie, sammenhold og kærlighed på godt og ondt. Om en utrolig vanskelig tid og kampen for at komme helskindet igennem både krisen og sladderpressen.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Lærke Pade
Faustnummer
47157226
ISBN
9788712059240
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer