Bog

Hushjælpen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Hushjælpen

10 jan.24

Underholdende og uforudsigelig psykologisk thriller fra et spritnyt navn på spændingsscenen. 

Læn dig godt tilbage i stolen og nyd turen med Frida McFaddens 'Hushjælpen', som vandt Goodreads choice awards 2023 indenfor kategorien mysterier og thrillers. 

Efter at have været 10 år i fængsel og mistet endnu et skodjob lever Mille som hjemløs og overnatter i sin bil. Det er svært at få job og en frisk start på livet med en plettet straffeattest i bagagen, men endelig synes heldet at tilsmile hende, da hun får jobbet som hushjælp hos den velstillede familie Winchester med eget værelse. At værelset viser sig at være et lille hummer oppe under kvisten, at vinduet ikke kan åbnes og dørens lås sidder udvendig er til at leve med.

Husets frue, Nina, er til en start overstrømmende taknemmelig for Millies hjælp med rengøring, madlavning og den øretæveindbydende 9-årige datter. Men Millie erfarer hurtigt, at Nina har et svingende temperament og på et splitsekund kan blive en urimelig og uligevægtig furie, der uretmæssigt anklager hende for både det ene og andet. Det viser sig, at Nina har været indlagt på psykiatrisk afdeling flere gange, men Millie slår den urimelige behandling hen, for hun har virkelig brug for jobbet, og ægtemanden, den tiltrækkende og venlige Andrew, gør det en smule mere tåleligt at bo under tag med Nina.

Midtvejs i handlingen vendes alt på hovedet. Nu er det Nina, der overtager fortællingen og giver sin version af livet i huset. 'Hushjælpen' fik mig til at tænke på Camilla Läckbergs Det gyldne bur om en lignende velstillet kvinde, der på overfladen ser ud til at leve det perfekte liv.
Er du til plottwists og kan du lide at blive udfordret på, hvem der narrer hvem og er den onde, så er ’Hushjælpen’ en oplagt thriller. Det bliver ikke for alvor uhyggeligt, nok mere til et frydefuldt skælv, og du må kunne se igennem fingrene med de lige vel karikerede personkarakteristikker. Men så er du også garanteret en pageturner og uforpligtende underholdning.

Er du blevet hooked, så er forfatteren klar med endnu en thriller om en anden hushjælps mareridt.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Anne Mette Poulsen
Faustnummer
137322633
ISBN
9788742606667
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer