Bog

Kvinden mellem os

Af (
2018
)

Anmeldelse

Kvinden mellem os af Greer Hendricks og Sarah Pekkanen

12 jul.18
Domestic noir roman om et ægteskabeligt trekantsdrama narrer sin læser, men mangler spænding.
 
Romanen kredser om et pars ægteskab før, under og efter. Det er et trekantsdrama med to kvinder, hende der var gift, og hende der blev erstatningen samt en ægtemand, som måske ikke er så perfekt som først antaget. På trods af genrens velkendte præmisser og virkemidler, bliver det en langtrukken affære uden megen spænding.
 
Vanessa er blevet vraget af sin mand for en yngre model. Nedbrudt og uden en krone på lommen bor hun på et værelse hos sin moster og er lidt for glad for at drikke rødvin.Da Vanessa erfarer, at hendes mand kort efter bruddet skal giftes igen med en yngre kvinde, lægger hun en plan for at forhindre brylluppet. Nellie arbejder i en børnehave og har fundet manden i sit liv. De er forlovet og skal snart giftes. Han er den perfekte mand – tror hun. Hen ad vejen erfarer læseren, at alle involverende har deres egen dagsorden og hemmeligheder fra fortiden, som spiller ind på nutiden.
 
'Kvinden mellem os' er et ægteskabeligt trekantsdrama om forskellige sider af samme sag. Store dele af romanen går med at regne ud, hvad der gik galt i ægteskabet: om det er Vanessa der fejlvurderede situationen og opfandt ting, som ikke har hold i virkeligheden eller om det var hendes ægtemand Richard, der var en kontrollerende ubehagelig ægtemand. Selvfølgelig er tingene ikke så enkle, som de ser ud til en start.
 
Romanen gør brug af alle de kendte tricks, som domestic noir romaner benytter sig af: forskudte tidsplaner og skiftende utroværdige fortællere, som skubber handling og plot i nye retninger. Sproget flyder udmærket, og forfatterne har styr på virkemidlerne, men det bliver en omstændelig affære med for mange gentagelser af de samme situationer, og de uendeligt mange spring frem og tilbage i tid føles trættende i længden. Det bliver bare aldrig rigtig nervepirrende og plottet virker lidt halvfladt. Når det er sagt, så er romanen tro mod genrens præmisser og man bliver narret til sidste side.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Sara Koch
Faustnummer
54161271
ISBN
9788702230956
Antal sider
377

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer