Bog

Den hemmelige kvinde

Af (
2016
)

Anmeldelse

Den Hemmelige Kvinde af Anna Ekberg

13 jun.16
AfAnne Juul Andersen
Skribent

En intens page-turner om altoverskyggende kærlighed, familiebånd, pengebegær, svindel, mord og livsfarlig kunst.

I denne sommertid har jeg virkelig nydt at læse Anna Ekbergs kærlighedskrimi 'Den Hemmelige Kvinde'. Det er en page-turner af format! I løbet af min læsning tænkte jeg hele tiden på, hvordan det hele skulle falde på plads. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig, tiden fløj afsted, og da jeg var færdig med romanen, var jeg ærgerlig. Jeg ville faktisk godt vide mere om, hvordan livet former sig for Louise / Helene, Joachim og Edmund.

Romanen handler om Louise Andersen, der lever et godt liv med forfatteren Joachim på Christiansø. En dag midt på sommeren dukker en mand op – Edmund. Han påstår, at Louise er hans kone, Helene, som forsvandt tre år tidligere fra Silkeborg-egnen. Det viser sig hurtigt, at der er noget, der ikke stemmer. Efter et besøg på politistationen står det klart, at Edmund har ret. Louise er Helene Söderberg, gift med Edmund, mor til to og arving af et succesfuldt shippingfirma. 

Louise/ Helene forlader Christiansø og Joachim, manden hun elsker. Hun må nu forsøge at finde ud af, hvorfor hun valgte at forlade Edmund tre år tidligere. Joachim går i gang med sin egen efterforskning af, hvad der skete med Louise Andersen – og hvorfor Helene valgte at tage en andens identitet.

'Den Hemmelige Kvinde' er skrevet af Anna Ekberg, som er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinrich – bedre kendt som A.J Kazinski. Denne kærlighedskrimi er meget anderledes, end de politikrimier forfatterne tidligere har skrevet. Med 'Den hemmelige kvinde' har de ønsket at skrive en krimi, der ville appellere særligt til deres kvindelige læsere – hvilket lykkes til fulde.

Romanens plot og opbygning passer perfekt ind i den populære krimigenre domestic noir -  en genre som oftest læses af kvinder. Termen domestic signalerer, at handling og plot udspiller sig indenfor hjemmets fire vægge. I 'Den Hemmelige Kvinde' er handlingen en labyrint af skiftende synsvinkler, skjulte motiver – og, uden at røbe for meget, så står gerningsmanden /-kvinden ofte hovedpersonen nær.

'Den Hemmelige Kvinde' er perfekt sommerferielæsning. Jeg giver romanen mine varmeste anbefalinger – og glæder mig allerede til næste roman fra Anna Ekbergs hånd.

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
52344549
ISBN
9788740019964
Antal sider
398

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser