Bog

Søvn

Af (
2020
)

Anmeldelse

Søvn af C. L. Taylor

19 mar.20

C.L Taylor har skrevet endnu en grum og uforudsigelig thriller, der får hårene til at rejse sig på læseren.

Anna kan ikke sove, og sådan har det været længe. Lige siden det frygtelige skete. Hun prøver at flygte fra det og rejser til en lille skotsk ø langt væk fra alt og alle, hun kender. Her skal hun, sammen med ejeren, passe et lille hotel og hotellets få gæster.

Der ankommer syv personer til hotellet, og alt er tilsyneladende fint, men også kun tilsyneladende. Anna er sikker på, en af gæsterne er ude efter hende, men hvem? Som om det ikke er nok, ligger et uvejr sig over øen, og det er ikke længere muligt at komme i kontakt med fastlandet.

Det finurlige ved bogen er, at man hele tiden skifter mening om, hvorvidt Anna har ret i sine tanker om, at nogen forfølger hende, eller om det er hendes mareridt, der også følger hende i vågen tilstand, altså at det hele foregår i hendes forpinte hoved. Hun er neurotisk og gør ind imellem nogle underlige ting. Men ingen tvivl om, at hun har det skidt, og at hendes skyldfølelse er roden til det hele. Hun er meget autentisk i al sin galskab, og hun er meget nem at holde af, men det er de andre gæster på hotellet også med hver deres særheder. Så hvem af dem kan være morder?

Historien overrasker flere gange undervejs, hvor handlingen pludselig tager en drejning i en helt anden retning, hvilket er med til at øge spændingen og uhyggen. Uvejret gør også sit til den mørke og dystre stemning og til at fuldende katastrofen.

Som med forfatterens øvrige udgivelser, kan jeg godt lide fortællestilen med den snigende uhygge, der øges bogen igennem. Det skudsikre plot er godt fundet på, og personerne er meget realistiske.

Jeg kan anbefale alles C. J Taylors bøger, og da de er enkeltstående uden gennemgående personer, kan de læses i vilkårlig rækkefølge.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Marielle Nielsen
Faustnummer
47840635
ISBN
9788742602942
Antal sider
311

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer