Bog

Brændende piger

Af (
2022
)

Anmeldelse

Brændende piger

20 apr.23

Uhyggen kommer krybende ind i præsteboligen i Tudors intense og gribende thriller.

Præsten Jack Brooks bliver forflyttet til den lille by Chapel Croft og hun er bestemt ikke begejstret. Sammen med teenagedatteren Flo flytter hun ind i præsteboligen og hendes aversion mod stedet bliver hurtigt bekræftet. Omgående begynder uhyggelige ting at ske og Jack er bange for både sit eget og Flos liv. På samme tid følger vi en ukendt mand, der er fuldstændig besat af at finde Jack. På sin vej gennem landet er han total skruppelløs og stakkels de mennesker, han møder.

Forfatterens får spændingen og uhyggen til at krybe helt ind under huden på læseren. Intensiteten stiger side for side, og man er hele tiden bange for, hvornår det for alvor ender galt får Jack og eller Flo. Og det er ikke kun den ukendte mand, der er efter dem. Jack blander sig i det lille samfunds anliggender og hun er alt andet en populær, hvilket hun hurtigt for at føle.

Fortiden blander sig med nutiden og det er, sammen med de relativt korte kapitler, med til at gøre bogen både interessant og medrivende. Man er hele tiden nødt til lige at læse et par sider mere, for der er ligesom aldrig en pause i intensiteten af handlingen.

Historien er mættet med skrækepisoder, hvilket gør, at man som læser hele tiden kommer i en form for alarmberedskab.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Poul Bratbjerg Hansen
Faustnummer
135117897
ISBN
9788711999950
Antal sider
465

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfInge Frank Sanderlund
fre, 09/06/2023 - 16:37

En virkelig neglebidende thriller/krimi. Persongalleriet er dog lidt omfattende, så det kræver at man kan holde styr på dem alle sammen og deres relationer. Kan man det, er der intenst drama og spænding for alle pengene.

Præsten Jack og hendes datter Flo bliver forflyttet til en lille landsby Chapel Croft, der mest af alt er kendt for en gruppe martyrer, der blev brændt tilbage i 1500-tallet. 

I moderne tid har byen også en tragisk historie om to teenagepiger, der forsvandt for ca 30 år siden. Den ene teenagepiges familie forsvandt også kort efter, og ingen ved hvor de er blevet af. 

Pastor Jack bliver sendt til byen efter en skandale i forbindelse med hendes tidligere embede i Nottingham, for dels at få ro på og dels fordi den lille by har akut brug for en afløser som præst i kirken, da den tidligere præst er død. 

Datteren Flo er vandt til et liv i en større by, og forsøger at finde et sted at passe ind i landsbyen, hvor ikke alle er lige åbne og imødekommende mod fremmede. Hun finder dog hurtigt en ven i en kejtet dreng, der virker til at passe lige så dårligt ind, som hun selv. Hun er en selvstændig teenager, der ikke altid gør som hendes mor mener er bedst. Hun har heldigvis ben i næsen.

Nå ja, og alle i landsbyen virker til at have hemmeligheder, der er en mystisk mand med alt andet en rent mel i posen, der leder efter Pastor Jack, og så spøger det tilsyneladende i kirken.

Så er scene ellers sat til en hæsblæsende historie, hvor intet er som det ser ud til at være. Kan bestemt anbefales som ferieunderholdning.