Bog

Sidste afgang

Af (
2022
)

Anmeldelse

Sidste afgang

25 jul.22
AfLene Jensen
Skribent

Velskrevet og spændende thriller om to kvinder, der begge ønsker andre liv.

Claire er gift med en rig og kendt politiker, men ønsker sig langt væk fra det liv, hun ikke længere synes, er tilfredsstillende. Det er dog ikke let at bryde ud af et ægteskab med en mand, der har brug for et forbilledligt ægteskab med en forbilledlig hustru.

Eva har levet og lever et ganske anderledes liv, men ønsker ligesom Claire forandringer. Heller ikke for hende er det nemt at begynde forfra. De to kvinder mødes tilfældigt i en lufthavn, og Eva, der fornemmer at Claire har det lige som hende selv, indleder en samtale med Claire. Samtalen kommer til at forandre begge kvinders liv for altid.

'Sidste afgang' er yderst nervepirrende læsning og ikke nem at lægge fra sig. Man følger de to kvinder både før og efter deres tilfældige møde, og springene i tid fungerer fantastisk godt. Det er virkelig interessante kvindeliv på godt og ondt, der beskrives, og forfatteren formår at holde både tempo og spænding hele bogen igennem.

Begge kvinder og deres meget forskellige liv beskrives på en utrolig intens og realistisk måde, og man føler ret hurtigt, at man kender dem rigtig godt. Karaktererne fungerer og virker autentiske, og det er meget vigtigt, da fortællingen i den grad er personbåret og det er de to kvinder, der er omdrejningspunktet i hele historien. Alle andre personer er bipersoner og optræder i periferien af de to. Det er da heldigvis en af forfatterens forcer sammen med den løbende spændingsopbygning.

Det er første gang jeg stifter bekendtskab med Julie Clark, men jeg vil bestemt holde øje med flere bøger fra hendes hånd.

Bogdetaljer

Forlag
Svane & Bilgrav
Oversætter
Louise Hvilshøj Andersen Trankjær
Faustnummer
62730838
ISBN
9788793752917
Antal sider
292

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser