Bog

En familietragedie

Af (
2021
)

Anmeldelse

En familietragedie

15 dec.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

Hjemlig uhygge i veldrejet svensk pageturner om afhængighed, retfærdighed og moral. 

Et velhavende ægtepar i Lund findes myrdet i deres hjem. Er der tale om en familietragedie, eller ligger der et andet mere dunkelt motiv bag? 'En familietragedie' er en rigtig pageturner, hvor handlingen bæres frem af vekslen mellem politiets afhøringer af romanens tre fortællere – Bill, Karla og Jennica - og de hændelser, der leder op til dødsfaldene. Svensk Domestic Noir, hvor intet helt er, som det ser ud.

Bill bor alene med sin 8-årige datter Sally efter kæresten Miranda året før døde af kræft. Under sygdomsforløbet mistede Bill sit job, og med en uddannelse indenfor filmvidenskab og en plettet straffeattest er det svært at finde arbejde. Økonomien er presset i bund, og Bill ser sig derfor nødsaget til at få en logerende. Det er heldigvis søde Karla, der flytter ind hos dem. Karla er netop startet på jurastudiet i Lund og kæmper for at gøre sig fri af en barndom med en mor med et årelangt misbrug.

Og så er der Jennica, som ernærer sig som telefonisk medium og var veninde med Miranda, indtil de ragede uklart og mistede forbindelsen. Jennica føler, at hun har mødt drømmemanden, da hun begynder at date den perfekte mand, som er børnelæge, enkemand og velhavende. Jennica har en klar nul-tolerance overfor utroskab, da hun selv havde det tæt inde på livet som barn, og nu begynder tvivlen at nage: Måske er drømmemanden alligevel for god til at være sand?

For at tjene til studiet tager Karla et rengøringsjob hos det velhavende ægtepar Regina og Steven. Deres hjem er overdådigt og pletfrit. Steven er aldrig hjemme, men har formanet Karla om ikke at forstyrre eller socialisere med hans kone, da hun er meget syg efter en virusinfektion. Men allerede efter få gange i hjemmet, støder Karla på Regina, som virker omtåget og usammenhængende. Karla begynder for alvor at spekulere over Reginas tilstand, da hun en dag henter Reginas medicin og ser, hvilke præparater børnelægen fodrer sin hustru med.

Nysgerrigheden efter at afdække sagens sammenhæng og finde ind bag hele persongalleriets indbyrdes relationer og motiver holder hele romanen igennem. De ellers sympatiske Bill, Karla og Jennicas moralske kompas sættes på mere end én prøve, og som læser svinger man frem og tilbage mellem at føle medfølelse og skuffelse over deres valg. Luften går lidt af ballonen i the grand finale, som føles lettere søgt. Det er til at se igennem fingre med, for samlet set fungerer de tre fortællere godt og kobles sammen med et fint drive og masser af plottwists.

Bogdetaljer

Forlag
People's
Oversætter
Henrik Andersen
Faustnummer
61508473
ISBN
9788772383859
Antal sider
379

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser