Bog

Bitter frugt

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bitter frugt af Harriet Tyce

05 apr.19
AfLene Jensen
Skribent

Vellykket psykologisk thrillerdebut med masser af spænding og en aldeles overraskende slutning.

Alison er advokat og på vej op. Hendes mand Carl tager sig glad og gerne af datteren Matilda og alt det huslige, så Alison kan dyrke sin karriere og tjene penge til familiens underhold. Tilsyneladende har de et velfungerende liv, men desværre drikker Alison temmelig meget. Desuden har hun en affære med en kollega, så alt er ikke idyl. Hun forsøger dog at blive en bedre hustru og en bedre mor, men gang på gang falder hun i, og det tærer efterhånden på Carls tålmodighed. Da Matilda pludselig forsvinder, går tingene hurtigt den helt forkerte vej.

’Bitter frugt’ er en af de bedste domestic noir bøger, jeg har læst. Den er dyster og mørk hele vejen igennem, og plottet er vanvittig godt udtænkt. Flere gange i løbet af bogen ændredes min opfattelse af både Alison og de andre fremtrædende karakterer.

Helt overordnet er Alison utrolig usympatisk og meget svær at holde af. Hun tænker kun på at opfylde egne behov og bruger folk efter forgodtbefindende. Og så alligevel er der noget sårbart over hende, der kommer frem i små glimt gennem hele fortællingen. Det er svært at få hold på, lige hvad det er, men jeg sad konstant med en følelse af, at noget ville ende gruelig galt.

Det psykologiske spil fungerer på flere planer og er med til at give læseren en grundlæggende uro og forudanelse om, at der venter noget grumt på næste side. Og man bliver ikke skuffet, overraskelserne står nærmest i kø.

Hvis man er glad for B. A. Paris , C. L. Taylor og Rachel Abbott er 'Bitter frugt' et must read.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Rasmus Hastrup
Faustnummer
46360745
ISBN
9788702264432
Antal sider
348

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser