Bog

Jeg ser dig

Af (
2017
)

Anmeldelse

Jeg ser dig af Clare Mackintosh

20 apr.17
AfRikke Bødker
Skribent

Kvinder efterstræbes på mystisk vis via avisannoncer. Intens og fremragende læseoplevelse, der får dig til at glemme at trække vejret.

Zoe Walker opdager et billede af sig selv i avisen, en dag hun sidder i toget på vej hjem. Hun bliver overrasket, og da hun kommer hjem, viser hun det til familien, som bare tænker, at det er en, der ligner hende. Da Zoe opdager, at der er et billede af en ny kvinde i avisen hver dag, skærpes hendes opmærksomhed. Der er også en henvisning til en hjemmeside, man kan købe sig adgang til.

Særligt efter en af kvinderne bliver dræbt, får Zoe fornemmelsen af, at nogen holder øje med hende.

Hendes mand og børn er stadig ikke helt overbeviste, først langt inde i bogen begynder de at forstå.

Romanen er forfatterens anden bestseller, som er oversat til dansk. Den er meget intens og aldeles fremragende. Mackintosh er eminent til at beskrive menneskers tanker og reaktionsmønstre. Vi kommer helt tæt på Zoe Walker. Angsten hænger i luften hele tiden, mens sagen udvikler sig til noget nær et mareridt. Familien beskrives ret overfladisk, til gengæld får man en bedre indsigt i Kelly, den kvindelige betjent som arbejder med sagen. Hun går all in og flytter hele tiden grænserne for, hvor meget man kan fortælle de involverede.

Clare Mackintosh har tidligere arbejdet hos det engelske politi. Man fornemmer tydeligt, at hun har mange års erfaring og en stor viden om kriminalitet og stalking. Det er et utrolig godt plot, hun har fundet på, hun kaster mange forskellige bolde op i luften og griber hver eneste.

Det er en meget spændende krimi, fyldt med overraskelser og en fuldstændig vanvittig gerningsmand. Jeg sad helt ude på kanten af stolen og læste og holdt vejret, da det var mest intenst. Historien er fantastisk skrevet, og jeg glæder mig meget til den næste.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Anette Broberg Knudsen
Faustnummer
53045669
ISBN
9788793338319
Antal sider
425

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser