Bog

De andre

Af (
2021
)

Anmeldelse

De andre

03 okt.21
AfBritta Voergaard Poulsen
Skribent

Overraskende, bevægende og nervepirrende thriller med overnaturlige aspekter.

Hvis du kan lide bøger, der på overfladen syner forholdsvis plausible og realistiske, men under overfladen besidder lettere overnaturlige elementer, så er C.J. Taylor en forfatter for dig. Hun er en britisk forfatter, der tidligere har udgivet to bøger på dansk, og hun sammenlignes af flere anmeldere med Stephen King. Da jeg første gang stiftede bekendtskab med hende og Kridtmanden, var det da også den sammenligning jeg drog ret hurtigt inde i bogen ’De andre’ er ligesom sine forgængere bygget op omkring en mystisk forbrydelse, der kræver noget af sin læser – og sin hovedperson.

Gabe er en familiefar, der er på vej hjem fra arbejde, da han bliver ringet op af politiet, der fortæller ham, at hans hustru og datter er døde. Kort forinden har Gabe kørt bag en bil fra hvis bagrude, han tydeligt har set sin femårige datters ansigt. Han formår ikke at indhente bilen, og de næste tre år lever han et søgende liv på vejene i sin ramponerede autocamper i jagten på sandheden om sin datters skæbne.

En dag sker der noget, og Gabe aner det første lys for enden af tunnelen. Hjulpet på vej af den mystiske mand, der kalder sig ”Samaritaneren”, falder han over oplysninger om en hemmelig gruppe, kaldet ”De Andre”. Gruppen huserer på det mørke Internet, og man kan inviteres ind i den, men det koster liv at komme ud igen. Denne gruppe viser sig at have forbindelse til hans egen fortid, og jo mere han graver i det, jo nærmere flere uhyggelige sandheder kommer han. Men der er masser af forhindringer, omveje og krydsende ledetråde, der skal forceres, inden en eventuel forløsning er mulig.

Jeg slugte bogen i tre store mundfulde, da den var meget svær at lægge fra sig. Det overraskende plot skabte det drive, der gør, at man bare må fortsætte, indtil man bliver snydt og så lige må fortsætte med at læse lidt videre. Bortset fra at være en nervepirrende thriller, så er det også en bevægende fortælling om mod, håb og tab med et interessant spørgsmål om, hvornår og hvordan retfærdigheden bør ske fyldest.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Poul Bratbjerg Hansen
Faustnummer
39591456
ISBN
9788727000091
Antal sider
414

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser