Bog

Faldet

Af (
2016
)

Anmeldelse

Faldet af S. K. Tremayne

30 aug.16

Et ægteskab i opløsning, et barns død og en øde ø er udgangspunktet for denne domestic noir roman, som er en gysende læseoplevelse.

I ’Faldet’ stiger spændingen allerede fra de første sider med et uhyggeligt psykologisk plot og en afsidesliggende ø som den perfekte scene for et trekantsdrama med gotiske undertoner.
Historien starter et år efter en tragisk ulykke, hvor ægteparret Angus og Sarah Moorcroft mistede den ene af deres enæggede tvillingepiger. I kølvandet på ulykken er de gået fallit og må sælge deres hus og opgive en komfortabel tilværelse i London. Tragedien trækker også store veksler på ægteskabet, som er begyndt at vakle. Det er således held i uheld, da Angus’ bedstemor dør, og han arver en lille ø med et fyrtårn og et faldefærdigt hus i det vestlige Skotland. Både Angus og Sarah ser muligheden for at rykke tilværelsen op og flytte ud på øen som en ny start på tilværelsen.

Der er bare lige det men, at den overlevende af de to tvillinger – den nu 7-årige Kirstie - er begyndt at opføre sig anderledes og påstå, at hun er tvillingesøsteren Lydia, hende de troede døde. Det gør Sarah ængstelig, og hun begynder at mistænke både Angus og Kirstie for at holde noget hemmeligt for hende. Angus derimod har siden ulykken haft sine hemmeligheder, og da den lille familie ankommer til den afsidesliggende ø, begynder Kirstie at tale med sin døde tvillingesøster og påstå, at hun er til stede. Værsgo, så er der lagt op til en nervepirrende læseoplevelse!

’Faldet’ er en velskrevet domestic noir roman med gotiske undertoner i den mere uhyggelige ende, som leger med drøm og virkelighed. Med skiftende fortællevinkler mellem Sarah og Angus opbygges plottet hele bogen igennem, hemmeligheder og nye motiver dukker hele tiden op til overfladen og tvivlen nager: Er Kirstie i virkeligheden Lydia, og hvad skete der den dag, ulykken fandt sted?

Bogdetaljer

Forlag
Gads forlag
Oversætter
Nanna Lund
Faustnummer
52521173
ISBN
9788712053071
Antal sider
356

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfBetina Lindgaard Martin
fre, 16/12/2022 - 21:34

Faldet, er historien om et ægteskab i opløsning grundet den værst tænkelige ulykke… Tabet af et barn.

men det er også en fortælling om hemmeligheder, løgne, uforløst kærlighed og om spøgelser og overtro.

 

en medrivende fortælling hvor man hele tiden tænker… “hvem lyver”

Virkelig spændende læsning.