Bog

Cold Hawaii

Af (
2023
)

Anmeldelse

Cold Hawai

23 mar.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Relaterbar novelle om venskab og varme sommerdage berører nogle af livets overgange.

Laura og Siska er veninder og skal tilbringe sommeren i Siskas families hytte, der ligger nær Løkken. Her skal de arbejde på en fiskerestaurant, bade og slappe af. En af de første dage møder de en lille gruppe hollandske surfere, og den unge fyr Luf, der arbejder som tjener, og som desuden underviser i surfing. Siska er sjov, smuk og hurtig i replikken, og Laura føler ofte, at hun står lidt i skyggen af sin veninde.

Da de begynder at hænge ud med både Luf, gruppen af hollændere samt pigen Wendy, føles det alligevel som om, Luf er mest interesseret i Laura. Laura bor alene med sin mor, som hun nærer stor omsorg for. Laura bruger en del tid og energi på at tjekke op på sin mor. Laura kan kun hygge sig og slappe af, når hendes mor virker til at have det godt. Siska derimod er ret ubekymret og lever livet i fulde drag. Pigernes forskelligheder er i virkeligheden styrken i deres venskab. Sammen får de to veninder en begivenhedsrig sommer, der byder på masser af oplevelser, nye bekendtskaber og kærlighed.

'Cold Hawai' er en fin novelle om relationer, som de fleste unge piger vil kunne se sig selv i, både følelsen af at have en virkelig smuk og populær veninde, som man ofte føler sig i skyggen af, men historien beskriver også den tunge følelse af ansvar, man kan føle for sin familie. Hanne Kvists novelle er rigtig godt fortalt og skrevet med stor forståelse for karaktererne.

Årgang 2023 er en novelleserie for unge fra ca. 13 år, hvor forskellige forfattere har givet deres bud på historier med udgangspunkt i samme tema. 2023-temaet er ’Uskyld’.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135499099
ISBN
9788762742055
Antal sider
82

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser