Bog

Birks gamle og nye venner

Af (
2023
)

Anmeldelse

Birks gamle og nye venner

24 mar.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En herlig billedbog om regnbuefamilier og venskaber i rammerne af Hanne Kvists glade streger.

Birk er et blåt insekt og hans bedste ven er Thorbjørn, som er et gult insekt. I dag skal Thorbjørn på besøg, og Birk glæder sig til, at de skal tegne sammen. Men Thorbjørn vil hellere ned i gården og lege. Birk siger ok, men nede i gården synes Birk alligevel, der er kedeligt. De bliver enige om at bygge en hule med et blad som tag. Da hulen står færdig, har Thorbjørn rigtig mange gode idéer til, hvad de nu kan lave.

Lige pludselig opdager de to venner en skygge udenfor. Det er Storm, som råber til dem: "Om de sidder der i hulen og er ulækre kærester?". Birk er lige ved at græde, men Thorbjørn er ikke bange for Storm. Han siger derimod Storm imod, og det har en ganske uventet effekt. Måske er Storm i virkeligheden bare ensom?

Birk og Thorbjørn er gode venner, men som det er med de fleste venskaber, skal man gå lidt på kompromis. Det er meget fint tænkt, at de to venner gennemskuer, at Storm måske i virkeligheden mest er ked af det. Hanne Kvists illustrationer er gennemførte, og de mange forskellige insekter er herlige. Hanne Kvists tegninger skifter imellem at være gennemfarvede eller kun ridsede op som skitser. Det er en sød og smuk billedbog, som både taler ind i, hvordan man er venner og endnu vigtigere, hvordan man tager sig af hinanden. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
135518026
ISBN
9788762742673
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser