Bog

Drømmeren

Af (
2020
)

Anmeldelse

Drømmeren af Sally Altschuler

19 okt.20

Ungdomsbog tager fat på væsentlige problematikker som klimakrise og økonomiske problemer med magisk realisme og en snert af science fiction.

Tænk at have evnen til at følge andre ind i deres drømme og derved have muligheden for at hjælpe folk ved at ændre på deres drømme. Det kan være en gave, men også en forbandelse, da det giver magt, som man ikke ønsker at have samt et uønsket indblik i folks inderste rædsler, men også er årsag til, at nogen vil misbruge en.

Rose har aldrig drømt om natten. Ikke noget hun kan huske. På lejrtur med klassen sover hun hånd i hånd med sin bedste veninde Mikala, og de to piger finder ud af, at Rose har været med i Mikalas drøm og omvendt. Mikala drømmer, at hun drukner, og Rose redder hende. Rose bor med sine forældre og sin storebror Jakob. Hendes mor Lisbeth er sygeplejerske. og hendes far Rahul kører taxi om natten. De skændes af og til og mest om penge. Rose finder ud af, at hendes far har en temmelig stor spillegæld, der kan ende med at koste dem deres hjem. Men Rose er den eneste i familien, der kender gældens størrelse.

For at redde sin far bliver Rose overtalt til at tilbagekøbe hans gæld ved at hjælpe to forskere med at få en række børn manipuleret ind på Centralstationen helt ind til "Drømmeslottet" gennem deres drømme. De to forskere kommer med indviklede forklaringer om, hvordan Rose hjælper med at løse verdens klimaproblemer ved at medvirke til at udtrække drømmenes energi. I begyndelsen virker det som det helt rigtige at gøre, da både Nathan og Roberta har en masse gode forklaringer, men efterhånden som folk bliver både kørt over og truet, er Rose bange for, at hun har truffet den forkerte beslutning. Hun opdager snart, at Drømmeslottet dækker over et sted, hvor alle er i en form for gæld. Rose kan kun stole på ganske få mennesker, da de fleste, hun møder, alle har skjulte dagsordner.

Historien vil mange ting og slipper ret godt afsted med det hele. Jeg var rigtig godt underholdt og sidder nu med følelsen af et "hvad nu?". Bogen tilbyder en ret åben slutning, og det giver håb for fremtiden.

Sally Altschuler har skrevet flere bøger til børn og voksne, flere af dem med elementer af magisk realisme.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
48666256
ISBN
9788771516555
Antal sider
394

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer