Bog

Huset på Arlozorovgade

Af (
2011
)

Anmeldelse

Huset på Arlozorovgade af Simon Kudrischoff

14 jun.11

Humoristisk lille roman om venskab, kærlighed og utilfredsstillet begær i Tel Aviv.

På Arlozorovgade i Tel Aviv i et hus med fire lejligheder bor Israels store national skjald, forfatteren Assaf med sin højt elskede og smukke hustru Leah. Jævnligt forstyrres han i sit skriveri af lyde fra lejligheden ovenover. Der bor Nathan. Han er en desperat mand i starten af 30’erne, som ikke har en kæreste (og ikke har haft det i lang tid). Han larmer ret meget når han letter trykket, så forfatteren må dunke i loftet med et kosteskaft for at få ro.

Ved siden af Nathan bor enken, Yisraela. Hun er lige omkring de 40. Hun og hendes mand kom til Israel i 1991 med Operation Salomon fra Etiopien. Senere omkom hendes mand ved en trafikulykke og efterlod hende alene med to små drenge.

I ejendommen bor også Yair. Han bager pizzaer men drømmer om at blive en stor forfatter, hvilket falder den sprogligt mislykkede og litterært ubegavede unge mand ret svært.

Det samme kan vist ikke siges om debutanten, Simon Kudrischoff. Det er næppe faldet ham særligt svært at skrive denne roman. Han skriver let og ubesværet og til tider ret så humoristisk. Han fortæller en enkel og livsbekræftende historie om venskaber, der opstår, når man bare åbner lidt op og lukker andre mennesker ind.

Et andet stort emne i romanen er religion. Sameksistensen mellem sekulære og ortodokse jøder i Israel. Herunder den næsten umulige kærlighed mellem mennesker fra de to grupper. I det hele taget fylder kærligheden meget i mange former: Homoseksualitet og hustruen der forlader ægtemanden til fordel for en ung elsker.

Undervejs i romanen får Simon Kudrischoff også fortalt, hvem manden var, der lagde navn til gaden. Det giver et lille indblik i statens Israels historie.

Huset på Arlozorovgade er en rigtig dejlig roman, der let og humoristisk giver et lille indblik i det israelske samfund, men frem for alt fortæller en historie om venskaber og kærlighed.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Niels Lyngsø
Faustnummer
28816294
Graphic
Christine Clemmensen
ISBN
9788799326969
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer