Bog

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat

Af (
2016
)

Anmeldelse

Opfindelser, strikkede huer og en dum kat Rasmus Bregnhøi

21 nov.18

En forrygende bog, der fortæller historien om, at når en mus møder en kat, kan det gå rigtig galt, men det kan faktisk også gå rigtig godt, især når der er strikkede vennehuer og spændende opfindelser involveret.

Hovedpersonen i ’Opfindelser, strikkede huer og en dum kat’ er Mus, der er virkelig glad for at strikke peruvianske huer, men som desværre har ret svært ved at få dem afsat på det lokale marked. Han er meget ensom, og de andre mus kalder ham "strikkemusen". En dag bliver han forfulgt af den virkelig dumme Kat, som alle frygter, og som har tænkt sig at spise ham. Heldigvis for Mus, dukker Mis tilfældigvis op, inden det går så galt.

Mis har opfundet en hundesparker, som han også mener kan fungere på katte, så den afprøves straks med stor succes. Mus slipper med livet i behold og bliver gode venner med sin redningsmand. Sammen flytter de to venner ind i en gammel båd, der ligger på en bakke, som de sammen omdanner til både bolig og værksted.

Det er en virkelig fin historie, der viser, at selvom man er skabt til noget bestemt, behøver man nødvendigvis ikke at være eller gøre sådan. Man kan næsten altid ændre på tingene. En velvalgt reminder til os alle om ikke at opdele verden i os og de andre. Rasmus Bregnhøi har både skrevet og illustreret fortællingen, og der er i virkeligt kælet for detaljerne, så der hele tiden er noget nyt at opdage. Samtidig optræder der også andre figurer fra Bregnhøis univers rundt omkring på siderne, som nogle måske vil opdage.

Jeg er stor fan af Rasmus Bregnhøi, og denne skønne bog leder mine tanker i retning af Jakob Martin Strids bøger, hvad angår kreativitet i både tekst og illustrationer. Men den er helt sin egen! Og uanset hvem man er, hvor gammel eller ung, vil man elske at læse den for nogen eller at få den læst højt. Anbefales til alle!

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
978-87-11-38003-1
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer