Bog

Kong Løve

Af (
2023
)

Anmeldelse

Kong Løve

23 nov.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Charmerende billedbog husker os på, at der er en ven til alle et sted. 

Kong Løve bestemmer over sit kongerige, og her er alle lykkelige. På nær ham selv. Kong Løve er sikker på, at hvis bare han havde en ven, ville han ikke være så ensom. Men da han beslutter sig for at finde sig en ven, og går ned på byens torv, mens han brøler ’Hallo!!!’, løber alle de andre dyr deres vej.

Kong Løve forsøger også både at vinke med poterne (med de lange klør), smile (med sine store tænder) samt fortælle vitser ved at råbe ’Vits!!!’, men ingen forstår ham. I afmagt klatrer han helt op i toppen af klokketårnet – det højeste sted i hans kongerige – og knurrer højt endnu en gang, mens han spørger ud i den tomme luft, om ikke nogen vil være hans ven? Men alle siger: "Kongen er frygtelig”- Indtil den dag hvor en lille pige hører hans ensomme brøl og forstår.

Emma Yarlett har både skrevet og illustreret billedbogen. Fortællingen er både sørgelig og smuk. Kong Løve har aldrig haft venner, og det gør ondt at følge hans kamp for at finde en ven. Heldigvis findes der en, der forstår ham, og bogen viser dermed, at alle kan finde en ven.

Illustrationerne er holdt i dystre melankolske farver, men de forandres efterhånden, og de mørke farver opløses til slut til fordel for lyse, kærlige og inviterende farver.

En bog om ensomhed, håb og venskab til alle fra 4 år.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Trine Bech
Faustnummer
137136295
ISBN
9788762742963
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser