Bog

Ellas nattelys

Af (
2020
)

Anmeldelse

Ellas nattelys af Lucy Fleming

14 okt.20

Utrolig sød billedbog for børnehavebørn om venskab og omtanke.

Hvis du kigger godt efter på nattens himmel, kan du se en lillebitte gnist. Det er Ella, hvis sarte vinger ikke tåler dagens lys, så hun kan kun ses om natten, hvor hun samler lys til alle dem, der er bange eller føler sig ensomme.

Ella er en form for fe eller natsværmer, som hver nat flyver rundt på himlen, når månen kommer frem for at samle lys. Alt, hvad der glimter og blinker, tiltrækker Ellas opmærksomhed, og hun samler det hele til et lys, som hun deler med alle, der har brug for det i mørket. Det kan både være gløden fra lygtepælene eller glimt fra stjernerne. Om dagen sover hun i et gammelt egetræ, da hendes små vinger er så fine, at de ikke tåler sollys.

En nat møder Ella ræven Silkehale, der er meget kold og træt, og fra den nat leder de to altid efter lyset sammen, og Silkehale sørger altid for, at Ella er hjemme, inden solen står op. En anden nat finder hun den lille ugle Luna, der er virkelig bange, og Ella fremsiger også sin lille lys-remse for Luna. Fra nu af er de tre venner sammen om natten, men de skal altid sørge for, at Ella kommer hjem til træet, inden solen står op. De to venner ved, at Ella, der elsker lyset, ikke ønsker sig noget højere end at se solopgangen. Og hendes venner arbejder hårdt for at opfylde Ellas store ønske.

Ella donerer uselvisk sit lys til alle, der mangler, og hendes venner viser deres taknemmelighed ved at give hende lys tilbage. De smukke billeder er nærmest magiske og understøtter bogens fine tematikker om venskab og den store kraft, der findes i kærligheden. En virkelig smuk fortælling om at huske at dele ud af vores lys, så alle, der befinder sig i mørket, kan finde deres vej.

Bogen er engelske Lucy Flemings første bog på dansk. Nyd den sammen med børn ned til 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
ISBN
9788740663211
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer