Bog

Kæden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kæden af Sanna Borell

09 aug.19

Meget fin bog om relationer og om, hvordan vi alle er kædet sammen. Er det den samme, man går hen til, når man skal bage muffins, som når man skal trøstes?

Sofia elsker at klæde sig ud og lege med nabodrengen, som til gengæld elsker at passe den nuttede baby med de blødeste kinder, som igen elsker at tumle med onkel, der elsker at folde papirfigurer med sin seje fætter osv. Cirklen sluttes med at farfar, der sår frø med datteren, læser højt for Sofia.

Bogen beskriver den hverdag, vi alle er en del af. At man sagtens kan have vigtige relationer, selvom man ikke er i familie. I bogen møder vi almindelige daglige aktiviteter og helt eksistentielle ting, eks. hvem man går til, når man vil være sig selv, men ikke helt alene? Den åbner for samtaler om relationer i livet og om følelser, som noget vi skal reagere på.

Illustrationerne af Sanna Borell er simpelthen så dejlige, og figurerne understøtter den repeterende tekst så fint. De bløde kinder hos babyen er ekstra runde, den mangfoldige onkel har lange omfavnende lemmer, og hundens bløde ører er virkelig lange og farvelagt i en særligt lækker gråbrun farve, som gør, at man har lyst til at røre ved dem i bogen for at se, om de virkelig er så bløde, som de ser ud til at være. Farverne er stærke og tydelige, og i samspil med de sjove figurer er man fanget ind i den verden, Sanna Borell har skabt.

Sanna Borell er en svensk illustrator og forfatter, der hovedsageligt skriver bøger om hverdagsoplevelser. ’Kæden’ er en meget fin bog om relationer og om, hvordan vi alle er kædet sammen, selvom vi er forskellige og ikke altid kan lide de samme ting. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
ISBN
978-87-406-5724-1
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer