Bog

E.T.

Af (
2019
)

Anmeldelse

E.T. af Kim Smith

06 nov.19

Mødet mellem drengen Elliott og det lille rumvæsen E.T. fortæller en eventyrlig og rørende historie om venskab. Billedbogen er selvsagt en noget forenklet udgave af den velkendte historie, men både teksten og illustrationerne er tro mod det filmiske forlæg.

“E.T. ringe hjem!” er nok en sætning mange voksne kan huske fra barndommens filmland. Nu er den populære børnefilm fra 1982 blevet til en billedbog, som giver børn fra 4 års-alderen mulighed for at stifte bekendtskab med filmens univers.

En dag finder Elliott et mærkeligt væsen i familiens redskabsskur og tager ham med indenfor. Det viser sig, at E.T. er et rumvæsen, som er strandet på jorden ved en fejl. Hurtigt opstår der et helt særligt bånd mellem Elliott og E.T. og sammen med sine søskende prøver Elliott at finde en måde at hjælpe E.T. hjem til sin egen planet på. Til sidst lykkes det for E.T. at bygge en slags radio ud af noget skrammel, men mens det står på, er det ikke helt nemt at skjule et rumvæsen hverken for forældre eller de videnskabsmænd, der så gerne vil have fingrene i E.T.

Historien om E.T. er en vidunderlig og tidløs fortælling om venskabets kraft. Billedbogen er - selvsagt - en noget forenklet udgave af den velkendte historie, men både teksten og illustrationerne er tro mod det filmiske forlæg, ligesom begivenhedernes gang er den samme. Illustrationerne er indbydende, både sjove, farverige og levende, og de formår at indfange filmens magi. Så der er bestemt mulighed for, at genkendelsens glæde kan blive vakt hos mange, og bogen kan fint fungere som en introduktion til filmen for en ny generation.

’E.T’ er en del af serien ’Carlsens filmklassikere’, der indtil videre også tæller billedbogsadaptioner af filmene Alene hjemme og Tilbage til fremtiden. Her er nostalgi og gensynsglæde for alle pengene, og det giver forældre og børn en oplagt mulighed for at dele fortællingerne fra de voksnes barndomsfilm, før børnene er store nok til at se dem.

Bogdetaljer

Secondary title
Carlsens filmklassikere
Forlag
Carlsen
Oversætter
Louise Bylov
Graphic
Kim Smith
ISBN
978-87-11-91171-6

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer