Bog

Min sidste dag i første

Af (
2015
)

Anmeldelse

Min sidste dag i første af Rose Lagercrantz.

01 dec.15

’Min sidste dag i første’ er en varm fortælling om de store følelser. Man kan ikke undgå at blive rørt, når man følger den livsglade Dunne i hendes sorg over farens ulykke. 

Af Jim Højberg

Denne fine lille bog er en selvstændig fortsættelse til Rose Lagercrantz’s bøger ’Mit lykkelige liv’ og ’Mit hjerte hopper og danser’. Vi følger Dunne den sidste dag før sommerferien. Hun sidder i skolen, og alt planlægges til skoleafslutningen, da hun pludselig får at vide, at mormor henter hende, fordi hendes far har været ude for et færdselsuheld. Faren ligger på intensiv, og hjemme hos morforældrene går Dunne bare og holder øje med telefonen. Hvornår ringer de fra hospitalet og siger, at hun kan besøge sin far? Det er stærke følelser, hvor man gribes af hendes sorg og frygt. Heldigvis får hun snakket med faren og får mulighed for at tage på ferie med sin bedste veninde. Den lille livsglade pige bliver igen sig selv.

Serien om Dunne med varme og poetiske illustrationer af Eva Eriksson har modtaget flere priser. Og det med god grund. Den anbefales hermed på det varmeste.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Susanne Vebel
Faustnummer
51515277
ISBN
9788763838306
Antal sider
118

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer