Kødbensgravemaskinen, en strikket hue - og And

Bog

Kødbensgravemaskinen, en strikket hue - og And

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kødbensgravemaskinen, en strikket hue - og And af Rasmus Bregnhøi

06 jan.20

Anden bog i serien om de to umage venner Mis og Mus er ligeså vidunderlig som forgængeren med fine, almengyldige tematikker og finurlige, detaljerige illustrationer.

De to venner Mis og Mus bor i et hus på en bakke. De har selv bygget deres hus med det hemmelige værksted, der ligger inde i bakken. Værkstedet er bygget, fordi de to venner er virkelig dygtige opfindere. De er i gang med at opfinde og bygge en kødbensgravemaskine til Hund, fordi Hund ikke selv gider begrave sine kødben længere. Men det er en ret svær opgave, og de to venner beslutter sig for at tage en pause.

Det ringer på døren, og ind nærmest springer And, og inden Mus når at se, hvad der sker, har And både taget hans plads ved bordet og er også ved at spise hans mad. Alt imens hun fortæller om alt det, hun er god til. Mus synes, at And tager opmærksomheden og føler sig meget ensom. Om aftenen får hun lov at sove i underkøjen sammen med Mis. Om morgenen har And taget Mus’ hue. Han bliver så træt af And, at han afprøver hundesparkermaskinen på hende. Endelig er And væk! Men om aftenen da Mis og Mus skal sove, kan Mus ikke sove for bekymrede tanker om And. Hvad hvis hun fryser ihjel uden hue eller bliver ædt af en kæmpe kat? Kan Mus bare ignorere sin dårlige samvittighed?

Rasmus Bregnhøj er forrygende. Han taler med børnene, og hans illustrationer er klassiske med sjove, skøre og fantasifulde figurer. Historien her er en skøn fortælling om de to gode venner og om, hvor hæsligt det er at føle sig ensom, jaloux og vred. Følelser der er kendt af de fleste, og som Rasmus Bregnhøi behandler med underfundighed og humor i sin fine, sjove verden, hvor han også hylder kendte figurer som Snøvsen samt figurer af sin egen far, Palle Bregnhøi, og Ib Spang Olsen. Både børn og voksne vil elske denne bog, og den kan læses sammen med børn fra ca. 5 år. Første bind i serien hedder Opfindelser, srikkede huer og en dum kat.

Bogdetaljer

Secondary title
Mis & Mus
Forlag
Gyldendal
ISBN
978-87-02-25574-4
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer