Bog

Min ven Fred

Af (
2021
)

Anmeldelse

Min ven fred

28 sep.21
AfLine Hoffgaard
Skribent

En sjov og varm historie om fantasi og venskabet mellem en dreng og hans usynlige ven.

Tim har en usynlig ven, som hedder Fred. Fred er verdens bedste ven, for han er god at lege med, trøster og gør en modigere, fortæller om sine vilde eventyr og tager skraldet, når man har lavet unoder. En hjertevarm og sjov historie, som anerkender værdien af at have en usynlig ven.

Fred ligner en rar, halvgennemsigtig kartoffel klædt ud som cowboy og det er netop cowboys og sheriffer, som Tim og Fred elsker at lege sammen. At Fred er usynlig, bibringer et spændende element til historien. Alfons Åberg har sin usynlige ven Svipper og Lasse-Leifs slaskedukke Luskelise er sprællevende. I den virkelige verden har nogle børn også usynlige venner.

At opdage, at ens barn har en usynlig ven kan vække både glæde og bekymring hos forældre. Jeg ved det, for min 4-årige har to fantasivenner, som ofte er med os i hverdagen. Ifølge eksperter er fantasivenner ikke noget at være bekymret for og det er ofte børn fulde af ekstra meget fantasi, som opfinder usynlige venner.

Inden man læser historien, må man som forælder nødvendigvis stille sig selv det spørgsmål, om man ønsker at italesætte emnet, hvis ens barn har en usynlig ven. Bogen byder dog også på en sjov historie for børn, der ikke har en fantasiven og jeg tænker, at det er forskelligt, hvad børn vil læse ind i historien om Tim og Fred; nogle læsere vil købe præmissen om en usynlig ven uden at stille spørgsmål ved det, mens andre vil synes det er sjovt og måske tilmed fjollet og vide, at Fred er opdigtet i fantasien. Begge dele er lige ”rigtige” læsninger. 'Min ven Fred' er en dejlig historie om venskab og fuld af glæde, fantasi og hjertevarme situationer, som egner sig til højtlæsning for børnehavebørn.
 

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
Faustnummer
39600633
ISBN
9788772243191
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser