Bog

Kaptajnen & Bolsjeprinsessen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kaptajnen & Bolsjeprinsessen af Sandra Schwart

13 okt.19

Empatisk og fin vendebog og vennebog om ensomhed, savn og og to børn, der fortæller hver sin version af deres fælles oplevelser i skolen.

Vælg selv, hvilken side af historien, du vil læse først, Enas eller Isaks. Vend så bogen om og læs den anden side. Det er på den ene side en vendebog, som Sandra Schwartz har skrevet, men samtidig en vennebog om venskabets foranderlige dynamikker i en klasse. En bog om to lidt ensomme børn, der har svært ved at navigere i forandringerne, men som står ved, hvem de er, og sammen knytter et bånd.

Ena og Isak går i klasse sammen, og de har det begge lidt svært. Ena fletter stadig sit hår i 2 lange fletninger, sætter det med stribede sløjfer og har legeaftaler. De andre piger i klassen, ført an af den nye dominerende pige, Lærke, leger ikke mere, men hænger ud sammen og går med håret hængende løst ned over skuldrene. Isak savner sin far, der arbejder på havet 14 dage ad gangen, men han har svært ved at sætte ord på det og skjuler det for klassen og for læreren. Isak gemmer sit savn i sine tegninger, og når han spiller fodbold, og mens pigerne i klassen skaber længere og længere afstand til Ena, knytter Ena og Isak langsomt et bånd af forståelse og empati.

Det er en fin lille bog om ensomhed, savn og klassedynamikker og om to børn, som har svært ved at forstå og navigere i de pludselige forandringer i deres klasse, men som alligevel er modige nok til at stå ved sig selv.

Med 'Kaptajnen & Bolsjeprinsessen' viser Sandra Schwartz bogstaveligt talt, at der er to sider af enhver sag, og alt afhænger af øjnene, der ser. Det er en fin, rørende og empatisk bog, der husker os alle på, at der er altid er en grund til, at andre handler som de gør, og at vi skal huske at spørge ind til hinanden. Bogen kan varmt anbefales til selvlæsning fra ca. 8-9 års alderen og vil være oplagt til højtlæsning i enhver klasse. Der er udarbejdet gratis undervisningsmateriale til bogen.
 

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Faustnummer
46984544
ISBN
9788763862134
Antal sider
42

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer