Bog

Løven og fuglen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Løven og fuglen af Marianne Dubac

03 feb.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Usædvanlig smuk og poetisk billedbog om venskab og om at give slip og tage afsked.

Det er svært at lade være med at dvæle ved hver eneste side i denne vidunderlige, næsten ordløse billedbog, som bæres frem af varme, stemningsfulde og hjertegribende illustrationer, der formår at sige mere end alverdens ord.

Bogen handler om løven, der passer sit hus og sin have og nyder årstidernes gang. En efterårsdag finder han en tilskadekommen fugl i haven, som han tager med hjem, hvorefter han plejer og passer den hen over vinteren. De laver alt muligt sammen; leger, læser, kælker, spiser og sover. Men en bittersød bevidsthed lurer i skyggen af deres forening, for da det bliver forår og fugleflokkene vender tilbage, må den lille fugl tage med. Løven bliver trist og savner sin fugleven, men måske ser han den igen til efteråret?

’Løven og fuglen’ er en blid og nærmest melodiøs historie om ensomhed, loyalitet, relationer og venskabets gave, men også med læring om årstidernes gang. Der er ikke noget, der forklares i den næsten ordløse historie, og bogen udviser derfor stor tillid til sin læsers evne til at tolke billeder og læse sindstilstande og handling i dem. F.eks. udtrykkes det ikke med ord, at løven og fuglen bliver venner. I stedet ses det i de illustrationer, der viser, hvad de foretager sig sammen. Der leges også modigt med skala, størrelsesforhold og fravær af indtryk, når løven krymper efter fuglens exit, og nogle sider endda efterlades helt blanke.

Marianne Dubuc skriver med hjertet, når hun formidler budskabet om at sætte det, man elsker, fri. Hun arbejder desuden med cyklusser og cirkulære forløb, både i denne bog, hvor det er årstidens skiften, men også i Stien på bjerget, hvor det er livets gang med barndom, alderdom og døden, der er i fokus. En anden underfundig bog om naturen og om at få en ven, man ikke viste, man havde brug for, er Bogen om Blom af Tina Sakura Bestle, der handler om skildpadden Blom, der en dag møder en lille larve, som kommer med hende hjem.

Læs ’Løven og fuglen’ med børn fra omkring 4-års alderen og bliv sammen klogere på venskabets stærke kraft.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Lone Svane Jensen
ISBN
9788793752207
Antal sider
70

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser