Bog

Hugo & Holger skal nok få det godt

Af (
2022
)

Anmeldelse

Hugo & Holger skal nok få det godt

02 mar.22

Sød og rørende billedbog om ensomhed, håb og venskab.

Den svagtseende dreng Hugo lever et liv fuldt af forhindringer, som han kommer igennem med sit ukuelige livsmod. Men han er helt alene og savner en ven. Da han beslutter sig for at købe en hund for at have selskab, ender han med at få noget helt andet med hjem. Heldigvis går det hele godt alligevel, for selvom Hugos øjne ikke virker optimalt, har han evnen til at se en ægte ven, når denne står foran ham. Den hjertevarme historie om mødet mellem to outsidere er hyggelig læsning med børn fra omkring de tre år.

Hugo er en halvblind dreng, der lever for sig selv i et lille faldefærdigt men hyggeligt hus. Hans liv er fuldt af forhindringer og misforståelser, men han er en ukuelig optimist og tager det hele med godt humør og masser af fantasi. I skolen er han udenfor fællesskabet, men han ser heldigvis så dårligt, at han ikke rigtigt lægger mærke til det. Ensomheden bliver dog alligevel mærkbar, fordi det i længden bliver noget kedeligt at fortælle de samme historier til én, der har hørt dem alle før, nemlig ham selv. Hugo begynder derfor at drømme om at få sig en hund.

Samtidig et helt andet sted er elefanten Holger også ensom, fordi han ved et uheld er blevet efterladt af det cirkus, hvor han blev født. Han er blevet samlet op af Henning fra ’Glemte dyr’, men Henning har problemer med at få ham afsat, for en elefant er desværre ikke det mest populære kæledyr. Holger længes efter et rigtigt hjem, og Henning vil gerne af med ham. Da Hugo træder ind i butikken, ser Henning derfor straks sit snit til at sætte de to sammen. Hugos svage syn gør, at han tror, Holger er den hund, han så længe har ønsket sig, og Holger spiller med og er den bedste hund, en elefant kan være. Og selvom Hugo er næsten blind, opstår der alligevel en slags kærlighed ved første blik. To ensomme outsidere finder hinanden, og magi opstår.

'Hugo og Holger skal nok få det godt' er en rigtig sød historie om begyndelsen på et umage men vidunderligt venskab. Hovedpersonen Hugo kan ikke rigtigt se, men han er fuld af fantasi og har masser af kærlighed at give, og det farver hans syn på verden omkring ham. Holger er ikke ligefrem den perfekte hund – han er jo en elefant. Men Hugo kan ikke se det og elsker ham, præcis som han er. De dejlige illustrationer med deres varme farver og tidløse fornemmelse bidrager med masser af humor, og historien vil appellere til børn fra omkring 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
62019131
ISBN
9788711999967
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer